Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici

Prvi ovogodišnji koncert ciklusa Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici održat će Trio Evocación uz gošću, pjevačicu Lanu Maletić, u ponedjeljak 5. veljače, s početkom u 19.00 sati, u izložbenom prostoru Kristofor Stanković Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.

Riječ je o nagrađivanom gitarskom triju studenata koji čine Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković, koji su suradnju započeli 2016. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom prof. Darka Petrinjaka.

Trio redovito održava koncerte i nastupa u raznim ciklusima koncerata diljem Hrvatske, a posebno se ističe suradnja sa španjolskim veleposlanstvom u Zagrebu, s obzirom na to da promoviraju španjolski gitarski repertoar.

Sa sopranisticom Lanom Maletić Trio Evocación osvojio je prošle godine 2. nagradu na međunarodnom gitarskom natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji (Italija), a u Staroj gradskoj vijećnici nastupit će s djelima J. S. Bacha, M. A. Zani de Ferrantija, M. Ravela i M. de Falla.

Podsjetimo, koncertni ciklus Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici održava se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.


Komentari