GLAZBENA POSLASTICA U TVORNICI KULTURE: Irena Žilić i dvojac Morcheebe

FOTO: Broke-Ass Stuart's Goddamn Website

Mlada zagrebačka kantautorica Irena Žilić nastupit će prije koncerta Skye i Rossa iz Morcheebe, u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 26. studenog 2016.

Posljednjih nekoliko mjeseci Irena priprema novi materijal, a upravo objavljena The Moon prva je od pjesama s drugog albuma koji bi trebao izaći iduće godine.

Za razliku od prvijenca Travelling, novi album nosi nešto drugačiju atmosferu i priču. Snima ga i producira Mark Mrakovčić, ali je aranžiranje rađeno u samom studiju, tijekom snimanja, što je omogućilo dosta drugačiji pristup produkciji.

“Vjerujem da se to posebno čuje na The Moon koja je, baš iz razloga što ima određeni pomak od prijašnjeg materijala, izabrana kao prva, tj. “izlazna” pjesma za novi album”, rekla je Irena.

Irena Žilić glazbom se počela baviti prije desetak godina svirajući gitaru, ali tek je u posljednjih nekoliko godina počela objavljivati vlastiti materijal. Oduševila je publiku i struku EP-em Days of Innocence te albumom Travelling, kao i svojim ekspresivnim vokalom. Nastupala je diljem Hrvatske i regije, no među upečatljivijim koncertima su svakako rasprodani koncerti u KD Vatroslav Lisinski i Tvornici Kulture te nastup na Waves Vienna festivalu. Nakon izlaska novog albuma u planu su koncerti u Hrvatskoj i regiji, uz pokoji europski datum.

Glavne zvijezde večeri: Sky i Ross

Skye, pjevačica, i Ross, polovica producentskog dvojca grupe Morcheeba, nastupit će kao glavne zvijezde večeri u Tvornici kulture. Bit će to prilika čuti klasike iz karijere sjajnog benda, kao i neke stvari s novog albuma.

U proljeće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i, slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta, odlučili su napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka. U tom trenutku je Paul Godfrey, Rossov brat i ko-producent Morcheebe, već bio potpuno fokusiran na produkcijske poslove odustavši od koncerata. Rezultat kreativne suradnje materijal je naziva Light Of Gold, izdanje koje kreće svojim posebnim smjerom, dok se u isto vrijeme vraća korijenima zvuka koji je Morcheebu 90-tih učinio svjetski poznatim bendom.

Novo ime dakako ne znači da se bend odrekao starih pjesama jer najveći hitovi i dalje čine okosnicu njegove setliste. Nastup počinje s Trigger Hippy, završava s Rome Wasn’t Bulit In A Day. Između se mogu čuti: The Sea, Blindfold, World Looking In, Otherwise, Blood Like Lemonade i mnogi drugi.

Šibenik je imao čast ugostiti Skye i Rossa u tvrđavi sv. Mihovila ovog ljeta na rasprodanom koncertu. Osim hrvatske premijere novih pjesama, dvojac je tu snimio kadrove za videospot Light Of Gold.

Ulaznice u pretprodaji iznose 130 kuna. Na dan koncerta njihova će cijena iznositi 150 kuna.


Komentari