Glasna, borbena i radosna proslava uz paljenje kresova: Dolazite li?

Tradicionalna proslava Dana oslobođenja Zagreba, Trnjanski kresovi, održat će se ovu subotu, 4. svibnja, na savskom nasipu pored Mosta slobode.

Nekoliko tisuća posjetitelja i posjetiteljica i ove će godine sudjelovati u bogatom kulturno-umjetničkom sadržaju i radionicama za sve uzraste te će uz brojna druga iznenađenja i nezaobilazno paljenje kresova, glasno, borbeno i radosno proslaviti 74. obljetnicu oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije i odati počast svima onima koji su se za slobodu borili, ali se bore i danas.

Tako će oni najmlađi između ostalog učiti izrađivati finske ukrase himmelije od reciklirajućeg materijala, crtati ruske babuške, hodati po užetu iznad tla i bubnjati uz grupu Drum’n’bijes. Odrasli će pak moći sudjelovati na radionicama pjevanja feminističkih i borbenih pjesama, učiti bubnjati djembe te plesati West African dance i Vogue, ili pak popraviti svoj bicikl uz pomoć volontera i volonterki Biciklopopravljaone Zelene akcije.

U poslijepodnevnim satima održat će se i tribina o nužnosti povezivanja radnika i lokalne
zajednice kod pokretanja industrijskih akcija, dok će se prvi put na Trnjanskim kresovima u suradnji s klubom Booksa okupiti i neformalni književni kružok otvoren svima, čitateljicama i čitateljima, proizvođačicama i proizvođačima pjesničkih tekstova svih generacija i (ne)profesionalnih pozadina.

Ulaz na dnevni program na nasipu je slobodan, dok se ulaznice za 10. Antifa night mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna ili 50 kuna na dan koncerta.

Komentari