(FOTO) ‘Zagreb u mom oku, srcu i objektivu’: Prekrasna izložba fotografija Sandre Tralić

FOTO: Irena Štefanec

ŠTO:  Samostalna izložba fotografija Sandre Tralić povodom dana Grada Zagreba 

KADA: Otvorenje izložbe je 09.05.17 u 19h 

GDJE: Knjižnica “August Cesarec” Šubićeva 40/2

Upoznajte Zagreb kroz fotoobjektiv Sandre Tralić.

Otvorenje izložbe je 09.05.17 u 19h u Knjižnici “August Cesarec” Šubićeva 40/2,  a fotografije razgledati možete sve do kraja tjedna. Autorica je za portal Zagreb.info predočila neke svoje uratke koji će vas uistinu ostaviti bez daha.

Kako predstaviti Sandru Tralić, autoricu izložbe “Zagreb u mom oku, srcu i objektivu”? Rođena je 1962.-e u Zagrebu, odrastala je u njegovim parkovima, ulicama, trgovima, izletištima…….a nada se da će nakon svega dobrog i lošeg, u njemu proživljenog, ovdje i skončati… Fotografijom se počinje baviti tek prije dvije godine, u trenucima lagane emotivne krize. Zahvaljujući raznim foto grupama na FB upoznala je puno prijatelja, a mnoga prijateljstva su iz virtualnog svijeta prešla i u stvaran, često na mnogim zajedničkim foto šetnjama i drugim druženjima. Od prvih objavljenih slika, dalo se naslutiti kako je u njoj oduvijek bio skriven fotograf, pa su i ti uradci uvijek bili izuzetno dobro prihvaćeni. Naravno, sve joj je to vratilo dobro raspoloženje, što je znatno utjecalo na motive i stil daljnjeg djelovanja. Uvijek je bila spremna učiti od drugih i nesebično pomagati sa vlastitim znanjem i iskustvima.

U 2016.-oj godini pobijedila je na “Godišnjem foto natječaju RTL vremenske prognoze”. Fotografije koje je snimala na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici, ušle su u službene stranice turističke zajednice. U FB grupi “Zalasci, izlasci, oblaci” pobjedila je u konkurenciji za 2016.-u godinu. Nedavno je izlagala i u sklopu izložbe “Crno bijeli Zagreb u Boji”, a samostalnu izložbu je imala i u jednom od najzagrebačkijih kafića “K&K”…. Neke njene fotografije na FB znaju dobiti i po 20 000 lajkova. No više od samih lajkova znači pozitivno raspoloženje vidljivo u svemu što radi. Sandra traži kadrove koji nisu uvijek uobičajeni i trudi se obraditi ih tako da izgledaju nestvarno dobro, onako kako bi ih vjerojatno i sami željeli vidjeti u svojoj mašti. Sandra je neposredna, njene fotografije se konzumiraju u trenu, boje bira tako da brzinom munje toplinom obasjaju srce promatrača. Sve to nikako ne bi bilo moguće bez njene neizmjerne ljubavi prema Zagrebu i urođenoj sposobnosti da drugima prikaže ono što bi željeli vidjeti kroz svoje oko, srce i objektiv.

Umjesto da previše duljimo, uz napomenu da mi je čast poznavati autoricu, kojoj predviđam daljnji napredak u svijetu fotografije, sve vas pozivam na otvorenje izložbe “Zagreb u mom oku, srcu i objektivu”. Pa prosudite sami istinitost mojih riječi, kazao je njezin prijatelj.


Komentari