(FOTO) Predizborni skup Miroslava Škore: ‘Na hrvatske granice će izaći hrvatska vojska!’, no nije sve prošlo glatko

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebačka koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bila je nedovoljno velika za sve one koji su željeli nazočiti predizbornom skupu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

Ruža Tomašić, Božidar Alić, Željko Glasnović, glumica Nada Gaćeša Livaković koja je vodila skup te Jaques Houdek koji je izveo hrvatsku himnu, bili su jedni od sretnika koji su na skup došli sa pozivnicama, no brojna publika za koju u dvorani nije bilo mjesta, sve je promatrala iz predvorja.

Uz brojna obećanja, kritike i osvrte na dosadašnju politiku, najjače je odzvonila ova Škorina poruka koja je ujedno i najsnažnije popraćena pljeskom:

“Ako treba, na hrvatske granice će izaći hrvatska vojska”, rekao je Miroslav Škoro potvrđujući tezu o odnosu prema migrantskoj krizi koju zastupa od početka svoje kampanje.

“O tome se uglavnom šuti. Evidentno je da ljudi kod granice žive u strahu, boje se za imovinu, ne izlaze iz kuće, boje se za djecu. Policija čini sve što može. Taj problem traje već duže vrijeme i mislim da može samo eskalirati još više. Moramo upozoriti da je zadaća države da štiti svoj teritorij. Dobro bi bilo razmisliti da i druge službe budu uključene dok ne bude kasno. Pritom prije svega mislim na oružane snage”, govorio je Škoro za medije, a ako je suditi po današnjoj reakciji publike, ovakva njegova politika mogla bi biti jedna od ključnih karata koje bi ga dovele do predsjedničke fotelje.

No nije sve prošlo glatko, neki Škorini simpatizeri napali su studente

Na današnjem skupu predsjedničkog kandidaa Miroslava Škore u Lisinskom navodno je došlo do incidenta sa studentima koji inače tamo rade.

Studenti koji su na Škorinom skupu provjeravali karte, kako doznaju mediji, napadnuti su od strane Škorinih simpatizera koji su silom htjeli ući u dvoranu.

Čini se kako je i jedan student dobio šamar od žene, a studenti su vrijeđani i nazivani ‘komunjarama’.


Komentari