(FOTO) Ove skrivene zagrebačke lokacije kao stvorene su za predah od vrućina

Damir Krklec

 Nekoliko zanimljivih mjesta na kojima možete predahnuti od ljetnih vrućina.

Naš Zagreb obiluje skrivenim i tajnoviti mjestima koje je većina nas, barem u jednoj fazi odrastanja na zagrebačkim ulicama, željela upoznati te saznati sve tajne i razotkriti misterije.

Za one koji tu fazu nisu imali, donosimo nekoliko zanimljivih mjesta na kojima možete predahnuti od ljetnih vrućina, uz divljenje ljepotama grada.

Meglenjak iznad Podsuseda

Iznad ceste koja spaja Podsused i Zaprešić nalazi se vidikovac Meglenjak, smješten na samom rubu Medvednice. S njega puca prekrasan pogled na samobor te Zaprešić i okolicu.

meglejak

Park šuma Grmoščica

U Gornjoj Kustošiji smještena je zagrebačka park šuma Grmoščica, koju većina Zagrepčana ne posjećuje unatoč božanstvenom zelenilu, miru i tišini. Ako obiđete cijelu šumu, na njezinom rubu možete uloviti prekrasan pogled na Zagreb

Siniša Gorup
Siniša Gorup

Brana u Jazbini

Kamena brana u Jazbini iznad Gornjeg Bukovca jedna je od manje poznatijih lokacija na ovoj listi. Do nje se može doći automobilom i autobusom od tramvajskog okretišta u Dubravi.

Ksenija Jakopović
Ksenija Jakopović

Brana se uzdiže nad okolnim poljima i šumama te se s nje pruža lijepa panorama zelene okolice. Lokacija obično nije prometna, no treba upozoriti na nedostatak klupica. Zato, ako planirate posjetiti ovu posebnu lokaciju, predlažemo upriličenje piknika na dekici u travi.

Perivoj Srpanjskih žrtava

Ovo je jedinstveno zagrebačko šetalište s pomalo morbidnom pozadinom, ali nesumnjivo romantičnog ambijenta. Naime, perivoj u Jurjevskoj ulici prolazi pokraj stare crkvice okružene višestoljetnim i izblijedilim nadgrobnim spomenicima. U ovom malom perivoju otkriti ćete jedno od najljepših zagrebačkih šetališta.

Damir Krklec
Damir Krklec

Do Perivoja se može doći petnaestominutnom šetnjom uzbrdo uz Radićevu i Jurjevsku ulicu.

 

Komentari