(FOTO) Ovaj kultni kafić već godinama je omiljeno mjesto u Zagrebu

Tko jednom uđe u Alcatraz garantirano će se vratiti opet. Ovaj kultni kafić već godinama je na samom vrhu zagrebačke ugostiteljske scene te je jedno od onih mjesta na kojima tulum uvijek traje, ali i pravo malo utočište za buntovnike.

Najljepše uspomene stvarale su se upravo u Alcatrazu, naizgled običnoj ‘rupi’ koja je s razlogom jedno od najpopularnijih mjesta u gradu. Osim činjenice da je u najkritičnijem periodu za rokenrol u Zagrebu, upravo Alcatraz o(p)stao kao posljednja utvrda žestokog zvuka, ovo mjesto ima veliku dušu.

Originalni ambijent šaka je u oko svim onim sterilnim i naoko luksuznim ugostiteljskim objektima. Kreativni interijer kultnog lokala magnetski privlači Zagrepčane, a dobro pivo, još bolja glazba i domaća atmosfera ono su što ih zadržava.

Brojne uspomene stvorene su upravo u Alcatrazu, od prvih ljubavi čija su imena urezano u neki skriveni kutak lokala, do prvih pijanstava koja su rezultirala mučninama i nepodnošljivim mamurlucima.

U legendu su ušle naljepnice koje krase zidove Alcatraza i podsjećaju nas na neke sjajne ili manje sjajne trenutke unutar ovog lokala. Doduše, nekih nam se stvarno teško prisjetiti – razumljivo, u suprotnom kao da nisi cugao u Alcatrazu.

Mnogi će priznati da su zahvaljujući Alcatrazu sklupili pozamašan broj neopravdanih sati tijekom srednje škole, a nerijetko se u ovom prostoru skupljala tekuća hrabrost za kolokvije i ispite.

U svakom slučaju, Alcatraz je jedan od rijetkih kafića koji je već sad s pravom zaslužio status “kultni”, stoga mu želimo još puno popijenih medica, piva i vjernih poklonika njegove pozitivne vibre.

 

Komentari