Forum zagrebačkih ugostitelja u hotelu Esplanade: Prezentacija izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana

press

U srijedu 13. studenog u zagrebačkom hotelu Esplanade, održat će se Forum zagrebačkih ugostitelja koji će osim ugostitelja okupiti i menadžere i poduzetnike iz povezanih struka, državne i gradske dužnosnike, razne dionike te sve koji znanjem mogu doprinijeti poboljšanju ponude i rješavanju problema s kojima se susreću ugostitelji. Na Forumu će se održati i bogati gastro program.

Cilj je Foruma sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao turističke i gastronomske destinacije.

press

U sklopu Foruma održat će se dvije panel rasprave

Prva pod nazivom “Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva”, a druga s temom “Zagreb 2020 – zvijezda europske gastronomije” na kojoj će se govoriti o prilikama koje se za Zagreb kao hrvatsku metropolu otvaraju sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom. Naime, sljedeće će godine u Zagrebu boraviti čak 22 tisuće dužnosnika Europske unije te Zagreb ima jedinstvenu priliku svoju bogatu gastronomsku tradiciju predstaviti tolikom broju ljudi i učiniti ih najboljim ambasadorima zagrebačke gastronomije i turizma.

Kruna Foruma zagrebačkih ugostitelja bit će bogati gastro program koji počinje u 13 sati

Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku okusiti najbolje od renomiranih zagrebačkih ugostitelja. Također, ovom prigodom bit će prezentirana i vrijedna i bogata kolekcija izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana za čije prikupljanje je zaslužan Zlatko Puntijar, vlasnik hotela Puntijar.

“Kao ugostitelj koji nastavlja obiteljsku tradiciju iz pradavne 1838. godine, ponosan sam što ćemo mi zagrebački ugostitelji uskoro dobiti priliku našim gostima iz cijele Europe prezentirati što znamo i pokušati ih učiniti najboljom reklamom za našu ponudu. Potrudit ćemo se da Zagreb na europskom nebu zasja i kao gastronomska zvijezda. Stogodišnji jelovnici iz zagrebačkih restorana koje ćemo ovom prilikom pokazati javnosti, živi su spomen duge i plodne tradicije koja živi i danas, što ne znači da ne pratimo i suvremene ugostiteljske trendove.”, ovom je prigodom izjavio Zlatko Puntijar, Predsjednik Ceha ugostitelja i potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

press


Komentari