FIL(M)HARMONIJA PREDSTAVLJA: Dva kratka Chaplinova filma

Petu sezonu zaredom Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija na platno zagrebačkog kina Europa donose klasike iz ere nijemoga filma!

Nakon ‘Nosferatua’ F. W. Muraua iz 1922., Ejzenšejnove ‘Krstarice Potemkin’ iz 1925., Chaplinovog ‘Cirkusa’ i ‘Mališana’, te ‘Generala’ Bustera Keatona, ove sezone odabir je pao na dvije kratkometražne komedije s početaka karijere velikana nijemoga filma, Charlieja Chaplina: ‘Dokoličar’ i ‘Pasji život’. Projekcije će, kao i prethodne, biti praćene glazbenom pratnjom orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića.

Na ukupno osam izvedbi, u četvrtak, petak i subotu, 3., 4. i 5. studenog te u srijedu, 21. prosinca s početkom u 18 i 20 sati, zagrebački će filmofili, ljubitelji klasične glazbe, ali i svi oni željni jedinstvenog audio-vizualnog iskustva, uživat će u dogodovštinama Skitnice, jednoj od najpoznatijih celuloidnih likova koje je u vlastitim ostvarenjima utjelovljavao sam Chaplin.

Nadamo se da ćete na vrijeme kupiti karte te se tijekom prohladnih jesenskih dana utopliti šalicom ‘čaplinovskog’ humora!


Komentari