FESTIVAL ZNANOSTI U ZAGREBU I DILJEM HRVATSKE: Predavanja, prezentacije, radionice i još puno toga

Facebook

ŠTO: 14. FESTIVAL ZNANOSTI

KADA: 18. – 23. travnja s početkom u 10.00

GDJE: Tehnički muzej Nikola Tesla

14. FESTIVAL ZNANOSTI će se održati u 18 hrvatskih gradova u periodu od 18. do 23. travnja 2016. Program u Zagrebu odvija se od 18 do 23. travnja 2016. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Festival znanosti dokazao se u proteklih 13 godina kao najkvalitetniji program popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito. Javnost, a osobito učenici i studenti jako dobro su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu. Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti.

Ovogodišnji 14. festival znanosti održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u kreiranju kvalitetnog programskog sadržaja sudjelovao je velik broj hrvatskih sveučilišta, studentskih udruga i pojedinaca te udruga vezanih za popularizaciju znanosti.

Ovogodišnji Festival znanosti održava se u znaku teme “znanost i umjetnost”. Festival se održava u Zagrebu i još 17 drugih hrvatskih gradova u periodu od 18. – 24. travnja 2016. (http://www.festivalznanosti.hr/2016/), a posjetitelje očekuje petstotinjak različitih događanja.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Tehnički muzej Nikola Tesla središte je događanja u Zagrebu gdje sudjeluje čak 238 učesnika (program – http://tehnicki-muzej.hr/hr/festival-znanosti/2016/), gdje će se u pet dana (18. – 23. travnja 2016.) održati 46 predavanja, 38 prezentacija, 103 radionice, 7 izložbi, projekcije filmova…[/box]

Poveznica sadržajima bit će „znanost i umjetnost“, ali i 160. obljetnica rođenja Nikole Tesle te 100 godina opće teorije relativnosti Alberta Einsteina. Niz programa obrađivat će aktualna događanja na području znanosti.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””] Svi sadržaji Festivala znanosti za posjetitelje su besplatni! Radno vrijeme u Tehničkom muzeju Nikola Tesla je od 10 do 20 sati.[/box]


Komentari