Festival neodoljivog okusa slavi peti rođendan: Evo što vas ove godine očekuje na Burger Festivalu!

Facebook/Zagreb Burger Festival

Najbolji burger Chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane spravljali su najneobičnije burgere raznih sastojaka i boja tijekom četiri godine gostovali su na Zagreb Burger Festivalu. Posjetitelji su tako imali priliku probati nekoliko stotina burgera, a tradicija se, unatoč pandemiji, nastavlja i ove godine.

Peti rođendan Festivala održava se od 2. do 13. rujna na već poznatoj zagrebačkoj adresi – Strossmayerovom trgu, gdje se očekuju posjetitelji da s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke.

Zbog ovogodišnje “korona-situacije” smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine). A kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca, MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

Posjetitelji će na ovom jedanaestodnevnom dinamičnom gastro događanju imati priliku otkriti što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger neupitan kralj street fooda. Odlični glazbeni ritmovi i beatovi, samo će upotpuniti doživljaj. Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ’i.

U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića.


Bit će ponešto i za ljubitelje slatkog okusa – razveselit će ih slastice Roberta Hromalića, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi. Pripremili smo i jedno plesno iznenađenje: omiljeni zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i naučiti vas osnovne plesne korake popularnog line dance-a ili salse.

Festival će biti otvoren pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 24 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan!

Komentari

loading...