FESTIVAL FRANCUSKE U HRVATSKOJ: Uživajte u mjesecu francuskih filmova u programu Rendez-vous au cinéma

Programu se priključuje i kino Tuškanac prikazujući od 3. do 8. listopada nekoliko novih francuskih filmova, te jedan klasik i jedan crtani film za najmlađe.

Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje s Francuskim institutom i manifestacijom Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, u nezavisnim kinima Kino mreže i ovog će listopada igrati francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma, od 1. listopada do 1. studenog.

Kako se navodi na web stranici kina, tuškanački rendez-vous s francuskim filmom otvara komedija Praznik (Jour de fête) Jacquesa Tatija iz 1949. Tati glumi Françoisa, poštara u malom francuskom provincijskom gradu. Iako dobronamjeran, često je predmet poruga. Nakon što pogleda film o poštanskoj službi u Sjedinjenim američkim državama, François odluči postati uspješan kao i američki poštar.

Slijede noviji naslovi: Sjećanja u režiji Jean-Paula Rouvea, dirljiva komedija o odnosu unuka i bake; Hipokrat u režiji Thomasa Liltija, o mladom liječniku koji se tijekom stažiranja suočava sa strahom i vlastitim ograničenjima; komedija Kao avion u režiji Brune Podalydèsa, o pedesetogodišnjem Michelu koji se sprema u pustolovinu kajakom; nagrađivana Fatima u režiji Philippea Faucona, drama o imigrantici iz Maroka koja jedva govori francuski i odgaja dvije kćeri tinejdžerice u Lyonu.

A na subotnjoj matineji za male i one veće u 11 sati prikazat će se prekrasno animiraniGus – mala ptica, veliko putovanje u režiji Christiana De Vita, o herojskom putovanju nevjerojatne žute ptičice koja prelazi put od malenog siročeta bez obitelji do vođe jata…

U ponedjeljak se prikazuje Praznik (Jour de fete) Jacquesa Tatija, a kompletan popis filmova koji će se prikazati možete pogledati na ovom linku.


Komentari