Evo što ćete (i kako) gledati u kazalištu Žar ptica ove jeseni!

S obzirom na nemogućnost organiziranih predstava za škole i vrtiće u Žar ptici povećat će se broj matineja za građanstvo, a neki naslovi i sadržaji bit će dostupni online

U očekivanju službenog naputka Grada Zagreba, osnivača svih gradskih kazališta, Žar ptica će započeti s matinejama za građanstvo, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.

Prva matineja bit će besplatna predstava Durica – Male ljubavi, u nedjelju 6. rujna u 11 sati, a namijenjena je za dobrodošlicu svim novopečenim prvoškolcima.
Poznati strip Ivice Bednjanca, na scenu je prema dramaturškom predlošku Dunje Fajdić, koja istovremeno nosi i glavnu ulogu, režirala Renata Carola Gatica.

Priča o Durici, Bibiju i Leli, o velikom prijateljstvu malih ljudi, koji su upravo krenuli u prvi razred, moći će gledati ograničeni broj gledatelja, maksimalno pedeset, zbog poštivanja obveznog razmaka i novog rasporeda sjedenja.

Besplatne ulaznice preuzimat će se sat vremena prije početka predstave.

23. rujna održat će se odgođena premijera predstave Malac Komalac, o neobičnom komarcu Zorana Pongrašića koji ne zna reći slovo “r”, u režiji Lawrencea Kiirua.

Istovremeno se započinje s radom na novoj predstavi Hoću – neću, Vesne Kosec Torjanac i u režiji Dubravka Torjanca. Riječ je o scenskoj igri u kojoj se koriste motivi narodne priče Pošla koka u dućan, premijera se očekuje krajem listopada.

Želeći se što više otvoriti djeci i omogućiti da im i u vrijeme “korona školske jeseni” kazalište bude dostupno, od listopada ćemo povećati broj matineja, a za neke predstave omogućit ćemo online pristup na zahtjev.

U Žar ptici se intenzivno razmišlja i o novim mogućnostima prisutnosti kazališta u školama, kao nadopuna njihovom nastavnom programu, jer – što je dječje kazalište bez djece i smijemo li djeci i u vrijeme krize uskratiti mogućnost zabave, čarolije i komunikacije s umjetnošću, koju kazalište nudi?

Sukladno svim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a s ciljem zaštite posjetitelja i djelatnika kazališta, molimo sve da se pridržavaju sljedećih uputa:

pri ulasku u kazalište postavljeni su punktovi za dezinfekciju ruku. Molimo Vas, zbog Vaše i naše sigurnosti, dezinficirajte ruke.

prilikom ulaska u kazalište mjerit će vam se temperatura kao i uzeti osobni podaci (ime i prezime, kontakt, trenutno izmjerena temperatura)

obvezno nošenje zaštitnih maski prilikom ulaska u kazalište, kao i za vrijeme igranja predstave.

Svi podaci uzeti u kazalištu ili prilikom online kupovine ulaznica, koristit će se samo i isključivo u svrhu epidemiološke situacije.

U kazalištu je osiguran potrebni razmak od 1,5 m između posjetitelja.

Molimo sve posjetitelje koji imaju simptome prehlade, povišenu temperaturu i/ili respiratorne poteškoće da ne dolaze u kazalište.


Komentari