EDUKATIVNA PREDSTAVA NA RIBNJAKU! Osvješćivanje mladih o problemima ovisnosti

legendfest/predstavništvo

Projekt Narodnog sveučilišta „Sesvete“ i Gimnazije Sesvete.

Edukativno – humanitarna predstava “Hej i ja sam tu!” djelo je sesvetskih i zagrebačkih srednjoškolaca namijenjeno svim mladima!

Priča govori o Žugecu/Žugiju (bucku kojeg zadirkuju zbog debljine), Eni (Dalmatinki koja se nastoji uklopiti u novu sredinu), Domagoju (odrasta u problematičnoj obitelji, puši, voli izigravati frajera za kojim pate sve cure), Anti (dobrici koji je uvijek meta nasilnog Tome), Tomi (napustio školu i vrijeme provodi u kladionici i u tučnjavama), Sari (razmažena cura koja misli da joj nitko nije ravan i koja se izruguje drugima), Žaji (njezina frendica koja ju uporno pokušava kopirati ali na kraju shvati da je u krivu), Teni (Žugijeva frendica koja se u njega i zaljubi, njegova podrška)….

U predstavi sudjeluje još i prof. Zemljić koja glumi Sarinu mamu.

Suvremeni problemi nove generacije

Cilj projekta je osvješćivanje mladih o suvremenim problemima nove generacije (cyberbullying, bullying, ovisnosti), pomoć u shvaćanju istih, razvoj socijalnih kompetencija mladih, poticanje razvoja sposobnosti kontrole egocentričnog, impulzivnog i neprimjerenog ponašanja, pomoć u suočavanju s negativnim emocijama. Projekt je zamišljen na principu ‘mladi pomažu mladima’.

Predstava je besplatna za sve posjetitelje, a dođite ju pogledati u petak 2. prosinca s početkom u 19 sati.


Komentari