Edukacija za zaposlenike kladionica s ciljem prepoznavanja i prevencije ovisnosti o kockanju

Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) i eminentni stručnjaci psihosocijalnog profila izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš i dr. sc. Davor Bodor, spec. psihijatar Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju edukaciju za zaposlenike kladionica s ciljem prepoznavanja i prevencije ovisnosti o kockanju s posebnim naglaskom na maloljetničko klađenje i štetu koju može izazvati. Edukacija će se održati 27. i 28. rujna u zagrebačkom hotelu International.

„Pokretanjem ovog društveno-odgovornog projekta pokazali smo da nam cilj nije samo profit već da itekako brinemo o društvu u kojem živimo te smo svjesni da samo zakonitim i etičkim poslovanjem možemo pomoći da klađenje kao zabava ne preraste u nešto loše. Ovaj projekt vidimo kao dugoročni zalog i ubuduće neizostavni dio aktivnosti naše udruge.“ – povodom najave edukacije izjavila je Matea Mateković, predstavnica HUZIS-a.

„Maloljetnicima, kao ranjivoj skupini, s razlogom nije zakonom dozvoljeno uključivanje u igre na sreću. Prenijet ćemo na edukaciji suvremene znanstvene i kliničke spoznaje o utjecaju kockanja na maloljetnike, njegovoj učestalosti te uvođenju potrebnih standarda zaštite od kockanja. Cijenimo što je HUZIS prepoznao potencijalnu opasnost i rizike kojima su mladi izloženi te što je pokrenuo ovaj hvalevrijedan projekt edukacije svojih zaposlenika za koji vjerujemo da će pridonijeti društveno odgovornom ponašanju i poslovanju u ovom području.“ – poručio je dr. sc. Neven Ricijaš, profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Sličnog mišljenja je i drugi predavač na edukaciji, dr. sc. Davor Bodor, specijalist psihijatar koji vodi Dnevnu bolnicu za ovisnike o kockanju u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan“.

„Glavni je cilj ove edukacije omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina te razumijevanje načela, ciljeva i metoda prevencije ovisnosti o kockanju kod odraslih osoba koje je ozbiljan društveni problem. Na predavanjima bavit ćemo se simptomatikom i načinima razvoja ovisnosti o kockanju, rizičnim skupinama, postavljanjem dijagnoze te liječenju kroz naša bolnička iskustva. Svjesni smo da je ovo tek prvi korak, ali vjerujemo da će i on dati rezultate te da ćemo u budućnosti i dalje ovako korisno surađivati s HUZIS-om.“. zaključio je dr. sc. Davor Bodor.


Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) okuplja domaće legalne priređivače igara na sreću. Članice HUZIS-a osim urednog plaćanja svih poreza i naknada koje su u Hrvatskoj najveće u EU, financijski podupire i projekte borbe protiv ovisnosti o kockanju i klađenju.

Komentari

loading...
-->