Druženje za sve Zagrepčane: Ne propustite Pešča Chillout!

Pešča ChillOUT, novi projekt Centra kulture na Peščenici, kreiran je s ciljem da se lokalnoj i široj publici pruži kvalitetan kulturno-umjetnički sadržaj na području općine Peščenica, koji će raznolikošću zadovoljiti različite ukuse publike te time povezati različite socijalne i dobne skupine društva, poticati socijalnu uključenost, ali i turistima glavnoga grada predstaviti kulturu lokalne zajednice.

Okosnicu programa čini glazbeni program raznovrsnih glazbenih žanrova, od klasike, jazza i bluesa do izvedbe tradicionalne glazbe u modernom aranžmanu. Osim glazbenog programa u pripremi su i radionice te edukativni programi u suradnji s lokalnim osnovnim školama, umjetničke radionice na otvorenom i projekti u suradnji s lokalnim ustanovama i zajednicama (domovi za starije osobe, crkva bl. A. Kažotića itd.).

Centralno mjesto održavanja koncerata i evenata je Atrij Centra Knap dok su ostala događanja raspoređena po različitim lokacijama Volovčice.

Na prva dva glazbena događanja u Atriju Centra publici Chill-a predstavit će se DJ Stankoff i odličan jazz trio Jazzoleptic s jednim od najboljih domaćih vokala, Nikolom Marjanovićem. 13. lipnja koncert zanimljivog naziva Koncert za kraj vremena održat će sjajni mladi umjetnici, studenti zagrebačke Muzičke akademije, članovi Kvarteta Turangalila, koji će u Koncertnoj dvorani Centra izvesti dojmljiv Kvartet za kraj vremena skladatelja Oliviera Messiaena. Posljednje događanje u proljetnom dijelu manifestacije ChillOUT/Spring održat će se 14. lipnja u Parku 99. brigade Hrvatske vojske, pored Doma za starije osobe Park. Nastupit će izvrstan jazz sastav Maja’s Jazz Enthusiasm, sastavljen od vrsnih jazz glazbenika predvođenih svestranom glazbenom umjetnicom, pjevačicom Majom Rivić. Ovaj koncert organiziran je u suradnji sa spomenutim Domom za starije osobe i vjerno prezentira osnovnu ideju projekta, a to je socijalna uključenost marginaliziranih slojeva društva i povezivanje različitih segmenata lokalne zajednice pomno odabranim programom i lokacijom. Primaran cilj ovog događanja je animiranje štićenika Doma, ali jednako je važna i namjera da se ovakvim događanjima na otvorenom potakne socijalna interakcija, a time i povezivanje, različitih dobnih i socijalnih skupina lokalnog stanovništva Ferenščice i Volovčice, a i šire.

 


U okviru projekta ChillOUT/Fall, najesen, održat će se još dva koncerta na otvorenom, radionice za osnovnoškolce u suradnji s OŠ P. Preradovića i koncert u Kazališnoj dvorani Centra Knap.

 

Ulaz na sva događanja je besplatan!

Program:

7. 6. | 21:00h

Atrij Centra Knap

Jazzoleptic

 

13. 6. | 20:00h

Koncertna dvorana Centra Knap

Koncert za kraj vremena

Kvartet Turangalila

Program: O. Messiaen, Kvartet za kraj vremena

14. 6. | 19:30h

Park 99. brigade Hrvatske vojske

(ispred Doma za starije osobe Park, Ivanićgradska 52)
Maja’s Jazz Enthusiasm

 

Komentari

loading...
-->