DRUGI MEĐUNARODNI FESTIVAL ILUSTRACIJA: U Zagreb se vraća 36 Mountains

Facebook

Festival je nastao inicijativom umjetnice Jelene Bando.

Drugi međunarodni festival ilustracija 36 Mountains održat će se od 2. do 4. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje će široj javnosti predstaviti maštovite i inspirativne autorske radove nekih od najutjecajnijih ilustratora današnjice, piše Zagreb.hr. Festival je nastao inicijativom umjetnice Jelene Bando. 

Svojom formom 36 Mountains predstavlja suvremenu ilustraciju na kreativan, originalan i zabavan način te pridonosi unaprjeđenju lokalne umjetničke scene s naglaskom na socijalizaciju i interakciju.

Japanski stil

Izložba se sastoji i od okruglih stolova te prikazivanja animiranih filmova. Osnovna tema je blok japanskog stila, a inspiracija dolazi od serije radova krajobraza japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija 36 Views of Mount Fuji po kojem je festival zapravo i dobio ime.

Pored 36 odabranih umjetnika koji će dobiti priliku predstaviti svoje ilustratorske radove, na glavnoj izložbi sudjeluje i deset pozvanih, etabliranih umjetnika, donosi Zagreb.hr. Među velikim imenima koja će se pojaviti na listi izlagača su tako i najpoznatija hrvatska street art umjetnica OKO te poznati grafiti umjetnik Lunar, a u ulozi predavača naći će se i jedan od najboljih domaćih ilustratora Vedran Klemens te mnogi drugi.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.


Komentari