[d]razgovor s grafičkom dizajnericom Lanom Grahek

Press

U četvrtak 22. veljače u 19 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor s grafičkom dizajnericom LANOM GRAHEK. Razgovor je ujedno i posljednja prilika da pogledate izložbu ove autorice koja se zatvara iste večeri. S Lanom Grahek razgovarat ćemo o prvih pet godina njenog profesionalnog dizajnerskog rada, intenzivnoj suradnji s Kulturom promjene SC-a, dizajnu na klupskoj i glazbenoj sceni, eksperimentalnom izdavaštvu i odnosu digitalnih i tiskanih medija. Razgovor će moderirati Marko Golub i Sven Sorić.

Lana Grahek rođena je 1989. godine u Zagrebu, gdje trenutačno živi i radi kao freelance grafička dizajnerica. Akademsku godinu 2014/2015. radila kao demonstratorica na svim kolegijima tipografije Studija dizajna u Zagrebu, kod profesora Nikole Đureka i Hrvoja Živčića. 2016. diplomirala s radom Eksperimentalno izdavaštvo: Transfer iz digitalnog u tiskani medij — osobne arhive kod mentora prof. Ivana Doroghyja i asistenta Tomislava Vlainića, također na Studiju dizajna u Zagrebu, smjer Vizualne komunikacije. Od nagrada izdvaja dva posebna priznanja za rad TŽV Gredelj — Karel Martens hommage pod mentorstvom profesora Damira Bralića i Nikole Đureka na Danu D 2013. i Izložbi hrvatskog dizajna 1314, te drugu nagradu na Danu D 2015. za diplomski rad. Od 2014. stalna je suradnica Kulture promjene i Teatra &TD Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, a od 2013. godine angažirana je na međunarodnom festivalu dizajna Dan D kao dizajnerica i koordinatorica vizualnog identiteta.

Više o izložbi Lana Grahek u Hrvatskom dizajnerskom društvu pročitajte ovdje. Tekst kustosa izložbe Marka Goluba o njenom radu pročitajte ovdje.

Programska linija U prvom licu omogućava autorima da iz osobnog rakursa, u suradnji s kustosom, sagledaju i artikuliraju prezentaciju vlastitog dosadašnjeg rada. Izložbe u 2018. predstavljaju rad mlade dizajnerice Lane Grahek te dizajnera, pisca i umjetnika Borisa Greinera.


LANA GRAHEK (9.2. – 22.2.2018.)

Kustos izložbe: Marko Golub
Tekstovi: Damir Bralić, Marko Golub, Lana Grahek
Grafički dizajn: Niko Mihaljević
Fotografija: Borko Vukosav

Organizacija izložbe: Hrvatsko dizajnersko društvo / HDD galerija
Voditelj galerije: Marko Golub / asistentica voditelja: Monika Džakić

Sponzori tiska: Stega tisak, Ars kopija

Radno vrijeme galerije:
Pon – pet 10 – 20 h
Subotom 10 – 15 h
www.dizajn.hr

Program HDD galerije podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba. Program je sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura nova.


Komentari