DOLAZI NAM DJED MRAZ IZ LAPONIJE: Mališani će imati priliku povjeriti mu sve svoje želje

en.wikipedia.org

Na Strossmayerovom trgu  djecu će darivati originalni Djed Mraz iz Laponije.

Ovaj utorak, 6. i 7. prosinca u našem gradu, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Finske, boraviti će originalni Djed Mraz! Joulupukki ili Djed Mraz dolazi iz Laponije, grada Rovaniemija smještenog na najsjevernijem dijelu Finske, a kako je čuo mnogo lijepih stvari o djeci u Zagrebu te da je Zagreb poseban grad, naročito u ovo doba godine, odlučio je svratiti u kratki posjet.

U svom posjetu svratiti će i Kod Rudolfa na Strossmayerov trg, ovog utorka 6. prosinca, gdje će djeci dijeliti slatke poklone koje će pripremiti Kraš, od 18.45 do 20.00 sati. Rudolf, kao domaćin, će pomagati Djedu Mrazu, uz pomoć maskota Životinjsko carstvo.

Dobri stari djedica nije slučajno odabrao kada će posjetiti Zagreb, nego je odlučio doći baš 6. prosinca kada se u Finskoj obilježava Dan nezavisnosti i donijeti dašak svoje zemlje, ali prije svega radost i smijeh mnogoj djeci. Ona će mu tada i osobno moći iznijeti svoje želje, a Djed Mraz će obići Ledeni park, Advent na Zrinjevcu i svratiti Kod Rudolfa – Adventa za velike i male na Strossmayerovu trgu.

Mališani će se i 7. prosinca moći družiti s Djedom Mrazom, kada će on obići Advent na Vranicanijevoj poljani i Advent u Klovićevim dvorima, a posjetit će i Palaču Balbi u sklopu manifestacije Dvorišta – Adventsko izdanje.


Komentari