Dođite na 4. Rendez-vous au cinéma u Kino Mreža

Foto: Facebook/Kino Mreža

Četvrti Rendez-vous au cinéma 1. listopada počinje s prikazivanjem 6 francuskih hitova u 25 kina u 22 grada diljem Hrvatske.

Na francuskom repertoaru ove godine možete pogledati kultnu romantičnu dramu u režiji Françoisa Truffauta, Jules i Jim, a osim neobičnog ljubavnog trokuta u ovoj romantičnoj drami francuskog novog vala, do 23. listopada na platnima kina diljem Hrvatske prikazat će se još pet sjajnih francuskih igranih, animiranih i dokumentarnih naslova:

Oči bez lica (Les Yeux Sans Visage), 90 min režija: Georges Franju – crno bijeli horor film, jadan od najznačajnijih i najutjecajnijih ostvarenja žanra s početka 1960-ih.

Pacijenti (Patients), 110 min režija: Mehdi Idir – suvremena francuska crnohumorna komedija, s kojom ćete zasigurno iskusiti ljekovitost smijeha.

Iz sve snage ( De toutes mes forces ), 98 min režija: Chad Chenouga – teen drama u kojoj šesnaestogodišnjak nezadovoljan stvarnim, izmišlja novi život, a sve što treba jest pobrinuti se da se ta dva života, stvarni i izmišljeni, nikada ne sretnu.

Pregled: priča o stvaranju režija:Thierry Demaizière i Alban Teurla – dokumentarni film o novom umjetničkom direktoru Pariške Opere, Benjaminu Millepiedu, a prikazuje njegovu strast, ljepotu kreacije i donosi tisuće proba za njegovu prvu produkciju baleta u Pariškoj Operi Veliki zli lisac i druge priče ( Le grand mechant renard et autres contes…), 83 min režija: Patrick Imbert.

Benjamin Renner – animirani film za veliku i malu djecu, koji će razbiti mit o idili i mirnoći francuskoga sela Uz projekcije filmova u 24 kina diljem Hrvatske zaista nemate opravdanja ne zakazati sastanak u kinu i prepustiti se neodoljivim valovima francuske kinematografije.


Komentari