Dizajnerska početnica: Zastavljajmo

U subotu 10. ožujka s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Zastavljajmo. Voditeljica radionice je Una Rebić, a rok za prijave je petak 9. ožujka do 15 sati.

O radionici

U doba sve izraženijeg individualizma i razdvajanja gonjenog strahom, najmlađe je potrebno podsjetiti na vrijednosti tolerancije i zajedništva, u svom bogatstvu raznolikosti koje ovaj planet posjeduje. Radionica sastavljanja, odnosno zastavljanja, zato će biti posvećena osmišljavanju službeno nepostojeće zastave Zemlje – planeta kojeg (zajedno) obitavamo.

Nakon kratkog uvoda u povijest i osnovna grafička načela dizajna zastava, odnosno discipline poznate pod imenom veksilografija, krenut ćemo u grupno promišljanje, ideaciju i dizajn nove zastave našeg planeta. Zastavu će svaki polaznik osobno izraditi te ponijeti sa sobom.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima osnovne škole.

Rok za prijave je petak 9. ožujka do 15 sati na mail [email protected].
O voditeljici

Una Rebić multidisciplinarna je praktičarka. Obrazovanje stječe u polju dizajna
(BA) i medijske umjetnosti (MA), a između dva studija također ima višegodišnje iskustvo u direkciji glazbenih događaja u Italiji gdje je studirala i radila. Trenutačno živi u Ljubljani, dok aktivno djeluje i u rodnom gradu Rijeci te šire. Smatra da je iskustvo edukacije i rada s mlađima obogaćuje i otvara polje za uzajamno prenošenje znanja.

Mjesto: Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, Zagreb

Vrijeme: subota 10. ožujka 2018., 11 – 13 sati

Uzrast polaznika: osnovnoškolski

Rok za prijave: petak 9. ožujka do 15 sati na mail [email protected].

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen.


Komentari