DISKRIMINACIJA GRAĐANA: Potrošač vs. trgovac

Ciklus tribina pod naslovom Bioetički utorak. 

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku organiziraju tribinu Bioetičkog utorka na temu Diskriminacija građana: potrošač vs. trgovac.

Tribina će se održati u utorak, 20. prosinca 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta.

Gostuju: Mladen Dragičević (Zagreb), dipl. iur. iz pravnog ureda »Dragičević i partneri«, mr. sc. Ilija Rkman (Zagreb), Predsjednik Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača, te Igor Vujović, ing. tel. (Zagreb), Predsjednik Društva za zaštitu potrošača »Potrošač«.

Radimo da bismo trošili

S napretkom korporativnog kapitalizma došlo je do obrata u razumijevanju uloge radnika u cjelokupnom sustavu gospodarskog obnavljanja.

Izvrtanje je na pozornicu dovelo »potrošača«, pojedinca koji troši robu, odnosno kupca koji se već uvriježio kao drugo lice radnika – radimo da bismo trošili. U području zakona, tako je potrošač postao i značajno cjenjeniji od radnika, ali ništa manje izloženiji općim tendencijama zloupotrebe.

U jeku hrvatskog adventa, obilježenog i histerijom trošenja kojom se potvrđujemo kao nacija potrošača, razgovarat ćemo o strukturi ovih tendencija, te razmatrati njihove uzroke i razloge na nizu primjera diskriminacije građanstva – ciljanog reguliranja njihove eksploatacije.

Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić.


Komentari