Deset izabranih radova proslavljenog umjetnika u centru grada

FOTO: Press

ŠTO? Izložba Brace Dimitrijevića

KADA? 25. svibanj

GDJE? Galerija Contra

Uz nedavno otvorenu retrospektivu poznatog umjetnika u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u intimnom prostoru galerije Contra posjetitelji će moći razgledati izbor od 10tak radova slavnog umjetnika, a riječ je većinom o akvarelima, kojima se autor predstavlja i kao slikar, zatim jednog ulja na platnu, te velike fotografije poznate instalacije Brace Dimitrijevića. Obzirom na Dimitrijević još od 2000. godine nije imao samostalnu izložbu u Zagrebu, retrospektiva u MSU i izložba radova u Galeriji Contra ponovno stavljaju u fokus poznatog umjetnika.

Počevši od 1976. Braco Dimitrijević za svoje instalacije koristi djela starih i modernih majstora koje naziva Posthistorijski triptisi. Tijekom više od četiri desetljeća Braco Dimitrijević napravio je oko 500 Triptychos Post Historicus instalacija u mnogim muzejima uključujući: Tate Gallery London, Guggenheim Museum New York, Louvre, Centre Georges Pompidou Pariz, Museum Moderner Kunst Beč, Musee d’Orsay Pariz i dr.

Službeno otvorenje izložbe Brace Dimitrijevića uz druženje i domjenak bit će u 19h, ali će galerija biti otvorena za sve posjetitelje već od 17h, jer je izložba uvrštena u program manifestacije Reli po galerijama. Reli po galerijama je manifestacija koja okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost. Galerija Contra će u četvrtak na dan otvorenja biti otvorena za posjetitelje od 17 do 22h.

 


Komentari