DEATH INDEX: Bend Merchandiseovog Carsona Coxa, nastupaju u klubu Močvara

Facebook

Death Index turneju završavaju u Močvari.

Dok su domaćoj publici sad već dobro poznati Merchandise na kratkoj pauzi, između snimanja novog albuma i turneje, članovi se bave svojim side projektima. Gitarist David
Vassalotti je izdao samostalan studijski album “Broken Rope”, čiju naslovnicu krasi fotografija uslikana 2015. godine u Šibeniku na SuperUho Festivalu, a frontman Carson Cox, zajedno s Marcom Rapisardom (La Piovra, Sgurd, Archaic) tvori post-punk hardcore dvojac Death Index, čiji je album “Death Index” objavljen u veljači ove godine za Deathwish Inc. diskografsku kuću.

ŠTO: Death Index

KADA: 28. svibnja

GDJE: Močvara

Album je sniman u Tampi i Palermu, dovršen u Berlinu, pjesme su kratke i žestoke, puno sličnije ranim art punk albumima Merchandisea, a zalaze u sfere hardcorea i noisea. Album obavija mračna atmosfera koju režu oštri gitarski tonovi i monstruozni bubnjarski reverb dajući mu gotovo primordijalan zvuk. Gotovo je nemoguće kroz 10 pjesama, ukupnog trajanja 25 minuta, čuti da u bendu sviraju dva, a ne četiri ili više članova.

Death Index svoju kratku turneju započinju 23.4. na američkom kontinentu, u Montrealu, a završavaju 28.5. baš kod nas u Močvari.

Ulaznice u pretprodaji u Rockmarku, Berislavićeva 13 i Dirty Old Shopu, Tratinska 18 po promotivnoj cijeni od 35 kuna do 30.4., od 1.5. cijena će im biti 45 kuna, a na dan koncerta na blagajni kluba će koštati 60 kuna.


Komentari