DANI EUROPSKE BAŠTINE U RUJNU I LISTOPADU: Angažman lokalnih zajednica i različitih udruženja građana kroz bogat sadržaj

FOTO: min-kulture.hr

Dani europske baštine u Hrvatskoj ove godine obilježavaju se tijekom rujna i listopada.

Službeno otvorenje središnje izložbe Lokalne zajednice kao čuvari baštine’ bit će u utorak 20. rujna u 13 sati u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Izložbom ‘Lokalne zajednice kao čuvari baštine’ približit će se široj javnosti angažman lokalnih zajednica i različitih udruženja građana u provođenju različitih projekata očuvanja kulturne i s njom usko vezane prirodne baštine, osiguravajući dugoročan i održiv razvoj pojedinih područja.

Prezentirani primjeri dobre prakse očuvanja tradicijskih znanja i umijeća, kao i  projekata obnovljenih nepokretnih kulturnih dobara, hrvatski su doprinos zajedničkoj temi Baština i zajednice koju je prihvatila većina zemalja Vijeća Europe, ističući važnost sinergije između naslijeđa i aktera te njihov doprinos u oblikovanju zajedničke budućnosti.

Ove godine u više od 30 naselja diljem Hrvatske organizirano je preko 70 izložbi, radionica, predavanja, prezentacije i drugih sadržaja koji su posvećeni promidžbi i obnovi kulturne baštine te važnosti  važnost uključenja zajednice kao jednog od ključnih partnera u očuvanju baštine.


Komentari