DANI BOSANSKOHERCEGOVAČKE KULTURE: Očekuju vas poznati filmovi i jedna premijera

Press

Očekuju vas filmovi, izložbe i predstave.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizira manifestaciju “Dani bosanskohercegovačke kulture u Zagrebu” koja će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, održati od 25. do 29. studenoga 2016. godine. U sklopu programa tradicionalno prikazuju igrane, dokumentarne i animirane filmove nastale u produkciji ili koprodukciji bosanskohercegovačke kinematografije.

Zbog velikog interesa zagrebačke publike i razvijanja kulturne suradnje između dvije države program je oplemenjen kazališnom predstavom, promocijom knjige, te izložbom. Svečano otvorenje je u petak, 25. studenoga 2016. u 20:00 sati u kinu Europa na kojem ćemo premijerno prikazati film “Dobra žena”, a poseban gost večeri bit će redateljica filma i glumica Mirjana Karanović.

Publika će moći vidjet film “Smrt u Sarajevu” redatelja Danisa Tanovića, ovogodišnjeg kandidata ispred Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar. Program manifestacije obogatit će i premijera bosanskohercegovačke predstave “Sjajni momci” redatelja Mustafe Nadarevića, nastala po tekstu Neila Simona “Sunshine Boys” sa glumačkim triom u sastavu: Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović.


Komentari