Četvrta humanitarna utrka Marijinih obroka

Humanitarna utrka održat će se 27. svibnja u parku Maksimir.

I ove godine trčimo za Marijine obroke!  Humanitaran niz utrka krenut će 26.svibnja u Splitu s podjelom startnih brojeva u 17 sati na predivnoj splitskoj rivi. Djeca će trčati 150 i 300 metara, a svi koji to mogu otrčat će 2,5 kilometara.

Nakon toga, u nedjelju 27. svibnja 2018. g. u parku Maksimir, održat će se utrka “Trčimo za Dijete 31“ s početkom službenog programa u 9:00 sati. Djeca će u 10:00 sati imati priliku otrčati 800 metara, a svi spremniji u 11:00 sati okušat će se na 5 kilometara kroz prelijepu maksimirsku šumu. Za utrku na 5 kilometara prijaviti se možete na sljedećem linku. Sav novac prikupljen kotizacijama u punom iznosu koristit će se za osiguravanje toplih obroka gladnoj djeci u 14 školskih kuhinja koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

Organizatori su sretni što se riječ o Marijinim obrocima snažno širi i uspjeh raste. Ponosno ističu kako su kroz prethodne tri utrke prikupljene donacije koje su prehranile više od 1000 djece. U tome su pomogli brojni sportaši, glumci i druge osobe iz javnog života, a slično će biti i ove godine.

Osim u sportu, posjetitelji će moći uživati i u brojnim drugim aktivnostima, za više detalja pratite društvene mreže Marijinih obroka ili stranicu događaja na Facebooku.

Marijini obroci Hrvatska  imaju otvorenih 14 kuhinja u školama u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru. U njima svaki dan, zahvaljujući velikodušnim hrvatskim donatorima, topli obrok dobije oko 11 500 djece.

Ako se pitate zašto je utrka zadržala tradicionalni naziv “Trčimo za Dijete 31” vrijedi pogledati dokumentarni film „Dijete 31“ koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.

Kako je bilo na startu prošlogodišnje utrke možete pogledati na youtubeu, a više informacija o cijelom humanitarnom projektu možete pronaći na službenoj stranici Marijinih obroka Hrvatska.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr


Komentari