Brujači u srijedu u Pločniku uživo promoviraju Ladanje

FOTO: Press
Koncertna promocija albuma Ladanje (Dirty Old LabelGeenger Records) zagrebačkih Brujača.

Srijeda, 20.12.2017. Pločnik, Međimurska 21. Ulaz slobodan. Početak: 20:00. Svirka kreće oko 22:00.

Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama, a u raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje (Dirty Old Label / Geenger Records). Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić(bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne pećiHaustorPeach PitFranz Kafka EnsembleDoshLeeŠumski…) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku.
Brujači
Brujači na albumu Ladanje osnovnim rock’n’roll instrumentarijem kreiraju intrigantan i moćan zvučni kolaž, prožet britkim i gorko humorističnim tekstovima. Bazirajući se isključivo na vlastitom dobro poznatom zvuku, ne bježe ni od kojeg stila, a nedostatak pretencioznosti i nepotrebnih ukrasa naglašava njihov nepogrešivi autorski pečat. Opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal čine njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na danse macabreLadanje tako na ironičan i nadrealističan način predstavlja toliko željeni bijeg od urbane velegradske stvarnosti i raznih životnih klišeja i to ne samo glazbom i imenom, već i omotom koji potpisuje brujač Mario Barišin.

Album Ladanje dostupan je za slušanje i kupovinu (LP / CD / digital) putem poveznice –> https://geengerrecords.us4.list-manage.com/track/click?u=9c2b64eacd3d402b718f742fc&id=3358d26694&e=8c846692f6.

Brujači - Ladanje - front cover
Brujači - Ladanje - back cover

Komentari

loading...
-->