Britanski glazbenik Ghostpoet u Zagrebu: koncert koji ne smijete propustiti

Ghostpoet je osebujan i originalan glazbenik koji žanrovski izlazi izvan svih okvira. Jedno je od najsvježijih imena glazbene scene danas, prepoznatljiv po posebnom baritonskom vokalu i teksturi zvuka

Njeguje glazbenu estetiku Massive Attacka i oživljava zvuk Trickyja, a uspoređivali su ga i s Roots Manuvom. Iza sebe ima već dvije nominacije za Mercury nagradu i uspješnu suradnju s Massive Attackom na njihovom singlu “Come Near Me”.Slovi kao jedan od najperspektivnijih i najoriginalnijih autora koji su se pojavili u britanskoj glazbi u ovom desetljeću, a svakako je jedno od najsvježijih i najaktualnijih imena na svjetskoj glazbenoj sceni danas. Riječ je o Ghostpoetu, londonskom glazbeniku čiji će koncert u Zagrebu zasigurno biti jedno od najiščekivanijih glazbenih događanja u gradu, a održat će se 24. veljače u Močvari.

Iako ga, ovisno o albumu, pokušavaju žanrovski smjestiti u hip-hop, trip-hop, alt-rock i indie-rock, nazivajući ga reperom jednako koliko i izvedbenim pjesnikom, najispravnije bi bilo reći da je Ghostpoet izvan svake kategorije. Jer umjesto da se drži jednog žanra, on upravo izbjegava klasične obrasce i stvara glazbu koja odgovara njegovu raspoloženju i okruženju te svakim novim albumom dokazuje da je glazbeno još odvažniji, kreativniji i  promišljeniji.

sdofjgsdfg

Tekstovi su mu uvijek ukorijenjeni u svakodnevnom životu, uz dobru dozu kritike društva i osvrta na aktualna događanja. Iz albuma u album prenosi vokalne izvedbe, teksture i introspektivne teme, no sa svjetski poznatim “Shedding Skin” iz 2015. proširuje svoj opseg i mijenja smjer. Tako se odmiče od elektroničkih ritmova i raspršenih aranžmana koji obilježavaju njegov debitantski album “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam” i nastavlja više u alt-rock obojenim aranžmanima. Tranziciju na puniji zvuk benda završava najnovijim albumomDark Days & Canapés”

Ulaznice je moguće kupiti od u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima / http://www.eventim.hrPrvih 100 ulaznica bit će dostupno po cijeni od 99 kn sve do 13. listopada ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 119 kn.

 


Komentari