BOŽIĆ NA ŽENSKI NAČIN: Međunarodni klub žena organizira tradicionalni blagdanski sajam

zagreb.hr

I ovaj sajam ima humanitarni karakter.

Međunarodni klub žena Zagreb organizira 23. po redu Božićni sajam, koji će se održati u nedjelju 4. prosinca, od 11.00 do 16.00 sati, na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 7. Svečanost otvaranja počet će u 11.00 sati.

Sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću “Vladimir Nazor” i Glazbenoj školi “Bruno Bjelinski”, obje u Daruvaru i Udruzi SO DO – El Sistema Hrvatska, programu društvenog razvoja djece i omladine u Hrvatskoj.

Dječjem vrtiću Vladimir Nazor, koji ima 240 djece, potrebna je oprema za igralište, a Glazbenoj školi Bruno Bjelinski potrebno je proširenje pozornice u kino dvorani u Daruvaru, kako bi se mogao smjestiti novi, veći klavir, koji su dobili putem donacije.

Udruga „Sustav Orkestra Djece i Omladine“ – SO-DO El Sistema Hrvatska, dio je međunarodno priznatog glazbenog programa, čiji je cilj potaknuti intelektualni, društveni i emocionalni razvoj djece i mladih kroz glazbu putem orkestralnog muziciranja.

Blagdanski okusi iz cijelog svijeta

Božićni sajam nije samo humanitrani, zaštitni znak Međunarodnog luba žena Zagreb, već je postao i popularni predBožićni događaj u Zagrebu, iznimno posjećen od strane lokalnog stanovništva i međunarodne zajednice. Prema dosadašnjem iskustvu, u samo nekoliko sati više od 7 tisuća posjetitelja uživali su u ponudi i atmosferi Sajma.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Posjetitelji mogu “putovati” oko štandova više od 45 zemalja, kao što su: Kina, Indija, Koreja, Japan, Turska, Grčka, Venezuela, Španjolska, Čile, SAD, Velika Britanija i još mnoge druge.[/box]

Štandovi zemalja ponudit će svježe i zapakirane delicije, vina, rukotvorine i igračke. Osim u „okusima svijeta“, posjetitelji će moći uživati ​​u zvucima i pjesmama međunarodne glazbe, te spektakularnim nastupima raznih plesnih skupina u originalnim kostimima, poput Čilea, Južne Koreje i mnogih drugih.

Svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja.

Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece. Novačana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR65 2340 0091 5106 8239 4. SWIFT CODE: PBZGHR2X

Komentari