BOGAT TJEDAN: Vinyl vas čeka sa svakodnevnom riznicom događaja

VINYL

ŠTO: Prodajna izložba ploča

KADA: Ponedjeljak, 14.11 od 20:30

GDJE: Vinyl, Bogovićeva 3

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvaja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

POGLEDAJTE I OSTALA TJEDNA DOGAĐANJA:

SRIJEDA 16.11. | 20h30

#tkototamosvira
Jam Bucket
Prohibicija je bila zlatno doba za sve one koji su bili bogati i moćni. Upravo njima u to vrijeme ništa nije bilo nedostižno. Uživalo se u najfinijim vinima i viskijima i nosila se najcjenjenija garderoba i skupocjeni nakit, a u noćnim provodima prepunima žive glazbe i vrlih plesača je sva ta raskoš dolazila do izražaja jer nitko nije skrivao svoj status.

Ta vremena i takav način života je već daleko iza nas, ali nas to svakako ne sprječava da Vinyl bar na jednu večer vratimo u prošlost.

Jam Bucket pripremili su glazbeni performans koji će Vam zasigurno dočarati raskoš 30-ih godina prošlog stoljeća.
ČETVRTAK 17.11. | 20h30

#tkototamosvira

The Roomors

Birthday Party
Nakon 3 godine nastupanja, svakojakih svirki, dalekih putovanja, nezaboravnih trenutaka, zabava, osmijeha, te pjevanja i plesanja s vama, The Roomors vam se žele odužiti i vratiti vam makar dijelić onoga što vi njima svakoga puta pružate i viječno se sa njima dobro provodite.

Kao zahvalu svima vama koji ih pratite i svaki puta isponova podupirete, odlučili su svoj rođendan podijeliti sa vama i još jednom se zajedno zabaviti i proslaviti kao što to uvijek rade!

Prvi službeni The Roomors – Birthday Party počinje u 20:30h gdje će vas na ulazu dočekati ugrijana ekipa, dok će zatim oko 21:00 započeti rođendanski party gdje vas očekuju gosti iznenađenja te i poneki poklon za one najsretnije od vas.
Party se nakon svirke do fajrunta nastavlja uz neponovljive zvukove Pill Jacksona.

Dakle, ukratko: Roomorsi slave a vi se potrudite doći – jer mjesta je malo, a ovakav party još niste vidjeli!
PETAK 18.11. / SUBOTA 19.11. / PONEDJELJAK 21.11. | 20h

#noćkazališta

Od tišine do glazbe
koncert za anegdotu i klavir
U Noći kazališta, 19.11., Vinyl će dobiti svoju prvu kazališnu premijeru, a Zagreb novu kazališnu scenu!

Tako ćemo vam ubuduće osim glazbenih, književnih, likovnih i inih događanja nuditi i ona kazališna, a premijera predstave ‘Od tišine do glazbe’ bit će prva od njih!

U predstavi podnaslovljenoj ‘Koncert za anegdotu i klavir’ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara.

Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone.

Autori projekta su slovenski pisac i glazbenik Marko Vezovišek i glumac i glazbenik Jure Ivanušič. Ovaj slovenski kazališni hit je od praizvedbe 2006. godine odigran preko 300 puta.

Prve izvedbe:
18. studenog – 20h (rasprodano)
19. studenog – 20h (premijera – ulaznice nisu u prodaji)
21. studenog – 20h

Prodaja ulaznica:
– na FB stranici Od tišine do glazbe
http://facebook.us14.list-manage1.com/track/click?u=dffbda362371ca5d74d14ef92&id=9a3ed9abda&e=e5c8b20a51
– Vinyl, Bogovićeva 3
– Free Bird Music Shop, Tratinska 50
PETAK 18.11. | od 22h

#vinylweekend
DJ Halaus
Halaus je jedan iz novijeg vala dj-eva u Zagrebu koji njeguju disco, funk i soul zvukove.

Skuplja ploče tek godinu dana, no u njegovoj kolekciji može se naći vrlo zanimljivih originala, edita i remikseva dance klasika. Njegovi setovi su groovy i dinamični u kojiima je često izmiješano mnogo žanrova, poput housea, breakbeata, electra…
SUBOTA 19.11. | od 22h

#vinylweekend

‘Tigrova mast’

by DJ Soul Bader
Soul Bader dio je Soul Brothersa, STANK! tjedne emisije i jedan je od čelnih entuzijasta Hrvatske Funk Delegacije.

Odrasao je slušajući Rap, a kroz semplove otkrio Soul i Funk glazbu koja ga je kasnije definirala kao DJ-a. Veliki je milovatelj organskog zvuka i vinila, a setovi mu se baziraju na manje poznatim soul i funk pločama ranih 70tih koje u sebi posjeduju zarazni groove kojem će kukovi teško reći ne…
NEDJELJA 20.11. | od 20h

#tkototamopleše
Swingin’ Vinyl
Swing Chillout, najswingastičniji plesnjak udruge “Back to Swing Zagreb” useljava u Vinyl svake druge nedjelje!

Plesali ili ne, njihovi DJ-evi će se potruditi da uživate veseloj vintage atmosferi i glazbi za sve.

Ulaz / izlaz je besplatan.

SVAKODNEVNO

#galerija

Hana Tintor

‘Izložba potpunih besmislica’
Od 4.10. u galeriji Vinyla nastajala je ‘Izložba potpunih besmislica’ Hane Tintor. Samo otvorenje održano je 14. listopada, a radovi ostaju izloženi tijekom studenog.

Po riječima mlade autorice ‘to je uglavnom hrpa duhovitih bajkovitih umovina koje nemaju nikakvog smisla’, a koje su tijekom listopada nastajale pred očima posjetitelja Vinyla.

Hana Tintor rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Studiju dizajna na Arhitektonskom fakultetu. Veći dio njenog slobodnoga vremena posvećen je crtanju i ilustriranju, što za posao, što za gušt. Hana je hedonist, kampanjac i zaljubljenik u životinje i Krešu, a kad ne crta, šeće sa svojim psom, pokušava kuhati ili uživa u pijuckanju piva i druženju s prijateljima.


Komentari