Besplatno poletite balonom na Floraartu, a pogledajte i što vas još čeka za nula kuna

FOTO: Zagreb.info

ŠTO? Besplatna događanja na Floraartu

KADA? Srijeda 10. svibanj

GDJE? Bundek

Pedesetak raznih cvjetnih instalacija, bogata ponuda sadnica cvijeća i ostalog bilja te program događanja za sve generacije dio su sadržaja i ovogodišnjeg Flroaarta što se 12 godinu za redom održava u parku Bundek.

U kupoli na zapadnom dijelu parka danas od 12 do 14 sati na programu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola aranžiranju cvijeća. Na istom mjestu od 17:30 do 19 sati održat će se i praktična radionica Rajčice i ostale biljke pomoćnice u organizaciji Organsko carstvo – Vinkovci.

U Floragradu – dječjem kutku tijekom cijelog dana održavaju se radionice i igraonice te čitanje priča, a u 11 i 18 sati na rasporedu je predstava “Crvenkapica-tko se boji vuka još”. Tradicionalno u sklopu izložbe organizirana su i stručna predavanja te prezentacije. Ove godine ih je ukupno devetnaest i održavaju se u prekrasnom ambijentu Izložbenog paviljona u Botaničkom vrtu.

Prvo današnje predavanje održat će se od 11 do 11:45 sati na temu Sjenata šetnica – nova zbirka penjačica i južna ograda Vrta. Kako je Australski stribor preživio oštru zimu u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu saznajte do 12 sati. Od 13:30 do 14 sati moći će se saznati odgovor na pitanje – smije li se sobno bilje nalaziti u spavaćoj sobi, a od 14:15 do 15 sati tema predavanja su izazovi za svakog botaničara i vrtlara te kako ih prevladati. Zadnje današnje predavanje bit će na temu biljaka od kojih se dobivaju eterična ulja za aromaterapiju i održava se od 15:15 do 16 sati.

U znaku cvijeća je i tunel Grič koji se tijekom trajanja Izložbe pretvorio u čarobni vrt. Na ulazu u tunel iz Art parka postavljena je instalacija „Komadić vrtne umjetnosti“, rad učenika, budućih dizajnera vrtova.

Ulaz na sva predavanja i događanja je besplatan.

I to, naravno nije sve. Od danas pa do nedjelje Flroaart će ugostiti Hrvatsku reprezentaciju u letenju balonima i njihov natjecateljski balon popularno zvan Zagi. Svaki dan od 18 do 20 sati (osim u slučaju lošeg vremena) posjetitelji će se moći družiti s reprezentativcima, saznati nešto više o ovoj predivnoj letjelici, a hrabriji će se moći podignuti i sami u balonu.

Podsjećamo, osim javnim gradskim prijevozom, do Floraarta ove godine vozi i besplatna autobusna linija od Mažuranićeva trga do Bundeka, sa stajalištem kod Botaničkog vrta. Ako do Floraarta dolaze osobnim automobilom, na raspolaganju je veliko parkiralište na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, od kojeg do Izložbe besplatno voziti ZET-ov vlakić, a asfaltiranom stazom oko jezera Bundeka posjetitelje vozi mali električni vlak Međunarodna vrtna izložba cvijeća – Floraart održava se do nedjelje, 14. svibnja i može se razgledati svaki dan od 9 do 21 sati.

>>> (FOTO) Prvi smo posjetili Floraart: Čekaju vas bajkovite instalacije, ali i cvijeće po sniženim cijenama

Komentari

Komentari