Do kraja festivalskog tjedna na Festivalu tolerancije možete pogledati ove filmove

Do kraja Festivala tolerancije imate još uvijek mogućnost pogledati petnaestak odličnih filmova u kinu Europa i u Kinoteci, i to naravno sve besplato!

Danas u kinu Europa u 17:15 nepropustite neobičan dokumentarni film koji će se naročito svidjeti mlađoj generaciji. Naime, film #učitavanje_holokausta prvi je dokumentarac koji se temelji isključivo na postojećim materijalima YouTubea.

Svake godine četvrtina svih izraelskih srednjoškolaca ukrcava se na školsko putovanje u Poljsku u znak sjećanja na holokaust. To je putovanje u Izraelu poznato kao „Put u Poljsku“.

Od kraja 1980-ih, tradicionalno putovanje uključuje 100 tinejdžera, 4 koncentracijska logora, 3 masovne grobnice, 2 geta i 14 komemoracija u 8 dana, no činjenica da mnogi učenici učitavaju videozapise svog putovanja na YouTube novija je pojava.

U Kinoteci filmski program danas počinje u 16:30 s kratkin filmom „Bazen“ i nastavlja se s dokumentarnim „Dobro proživljen život“ u kojem će uživati nešto zrelija publika, a nakon projekcije usljedit će diskusija “Zlatne godine” o građanima treće životne dobi.

Subotnja matineja u kinu Europa u 11:00 donosi prekrasan animirani film “Tereza i Tim” pogodan za djecu, no bez sinhronizacije.

Sutra popodne ne propustite, također u kinu Europa, odličan film „Košer ljubav“ i saznajte što se dogodi kada rabinski bračni posrednik, mladi hasidski bračni par i religiozni hip-hop umjetnik krenu istražiti značenje najmoćnije riječi čovječanstva.

Košer ljubav pokušava prikazati da smo svi jednaki u svojoj potrazi za ljubavlju te da
nas naša ljudskost veže u ovoj univerzalnoj težnji.


Komentari