Besplatni filmovi Kina Bibijada u kinu Europa

kinoeuropa.hr

Održat će se ukupno 23 projekcije osam filmova.

Počevši od nedjelje, “Kino Bibijada” Zagreb Film Festivala i kina Europa tijekom ljetnih praznika donosi besplatne radionice i dvadesetak filmskih projekcija koje će se do 2. rujna održavati svake srijede i nedjelje u poslijepodnevnim terminima.

Ljetna sezona otvara se u suradnji s filmskom školom za djecu Frooom! koncertom dječjeg benda “Elektrošok” i projekcijom filmova “Skakaonica” i “Moj život kao Tikvica”.

Održat će se ukupno 23 projekcije osam filmova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa Kina Bibijada, a posjetitelje očekuju i projekcije animiranih filmova za najmlađe te za kraj ljeta pretpremijera nizozemskog filma “Dan kada je moj otac postao grm”.

Već tradicionalno tijekom trajanja ljetnog programa prikupljat će se radovi djece nadahnuti odgledanim filmovima, te će se prije zadnje projekcije, u subotu 2. rujna, organizirati izložba tih radova i dodjela nagrada najvjernijim posjetiteljima.

Priređene su i dvije radionice filmske kritike s Višnjom Vukašinović, a projekcije filmova bit će popraćene razgovorom o filmu s moderatoricama Sanjom Pilić, Sarom Stanić i drugima.

Radionice filmske kritike održat će se 5. srpnja i 30. kolovoza u francuskoj Medijateci – trajat će dva školska sata te će se polaznici poslije uputiti u kino Europa na filmsku projekciju.

Prijave za tu besplatnu radionicu, namijenjenu starijima od deset godina, počinju 18. lipnja na mail [email protected].

Filmovi iz ljetnog programa namijenjeni su različitim dobnim skupinama, no te tople, duhovite, dirljive i poticajne ljudske priče nesumnjivo biti zanimljive svim generacijama, najavljuju iz kina Europa.

Prikazat će se švicarski film “Moj život kao tikvica”, nizozemski “Mali gangster”, švedski “Ema spava negdje drugdje”, švedski “Moja sestra mršavica”, francuski “Novi klinac”, francuski “Phantom Boy”, hrvatski “Uzbuna na Zelenom vrhu” i “Anka” te izbor filmova za najmlađe “Moj prvi odlazak u kino”.

Ulaz je slobodan uz prethodno preuzimanje besplatnih ulaznica na blagajni kina Europa.

Tijekom prošle školske godine filmove Kina Bibijada te Bibijadu i program Plus ZFF-a, kao i drugo izdanje KinoKino festivala posjetilo je više od devet tisuća djece i mladih.

 


Komentari