Besplatne radionice za djecu tijekom školskih praznika u Dječjem kazalištu Dubrava

U sklopu ovogodišnjih Dana Dubrave, Narodno sveučilište Dubrava organizira besplatan program za djecu tijekom školskih praznika!

U srijedu 4. srpnja u Dječjem kazalištu Dubrava na adresi Cerska 1 od 18 sati možete pogledati predstavu “Luda šuma” ljubljanskog gledališča Glej, a nakon predstave djeca mogu birati između kreativne likovne radionice pod vodstvom Verice Stepić i malog prirodoznanstvenog praktikuma pod vodstvom Nikoline Bošnjak.

Opširnije o predstavi: Ježić i Medvjedić su najbolji prijatelji. Žive u šumi koju zajedno istražuju, u njoj sreću druge životinje, promatraju prirodu, šumske pojave i prate promjene godišnjih doba. Kroz njihov odnos i reakcije na okolicu, priče otkrivaju teme poput prijateljstva i povjerenja, samoće, tolerancije, osjetljivosti, osjećaj čuđenja svijetu i radosti života. Na tragu Ježića i Medvjedića djeca odlaze na avanturu života, njegovih bolesti, ljepota i tajanstvenosti. Polazna točka izvedbe su bajke ruskog pisca za djecu Sergeja Kozlova (1940 – 2010). Njena središnja ideja je stvoriti zvonko “šumsko kazalište”, koje je u materijalnom smislu organski izgrađeno od objekata prirode. U njemu šumske biljke, dijelovi drveća, korijenje, šumsko voće i drugi predmeti pronađeni u prirodi oživljavaju kao glazbeni instrumenti, lutke ili scenografija.

Program je u potpunosti besplatan.


Komentari