Autorska lucidnost i vječito eksperimentiranje: Zagrebačka skupina Mayales vraća se u KSET

Nakon što su davne 2013. godine promovirali svoj album “2”, poznata zagrebačka skupina Mayales vraća se u četvrtak, 28.3.2019., u KSET. Ususret koncertu objavili su novi singl “Most” koji je sniman na live sessionu u Katranu prošle godine.

Mayales je glazbena družina koja svoj prvi nastup bilježi 1993. godine. U svojih 25 godina postojanja Mayales je snimio tri albuma, “Svima želim raj za sve” (1999), “2” (2012), “Simbol za sunce” (2017). Sva tri albuma kritika je uvrstila u najbolje hrvatske albume, nagradila ih Porinima te opisivala kao originalne, uvijek kvalitetne i nevjerojatno ambiciozne. Svaki album Mayalesa sa sobom nosi novi zvuk i izazove, ali i mnogoljudni bend koji je u stanju uživo prenijeti svaki filigranski detalj s njihovih albuma zbog kojih je Mayales postao toliko prepoznatljiv i istaknut na domaćoj sceni.

Mayales predvode Petar Beluhan i Vlado Mirčeta, ujedno i većinski autori njihovih pjesama. Na posljednjem albumu autorski sudjeluje i Luka Geček, gitarista koji se bendu priključuje 2012.godine. Posljednja inkarnacija benda, kojom predstavljaju hvaljeni i nagrađivan album “Simbol za sunce”, okuplja osam vrsnih glazbenika, između ostalih i najtraženije hrvatske producente Juru Ferinu (klavijatura) te Pavla Miholjevića (gitara), ali i Edija Grubišića Cipla (bubanj), Nikolinu Kovačević (vokal) te Ronija Nikolića (bas).

Glazbu Mayalesa nemoguće je smjestiti samo u glazbene okvire popa ili roka. U svojoj autorskoj lucidnosti i vječnom eksperimentiranju Mayales se doticao raznih izazova i smjerova, poput psihodelije, retro popa, dream popa, countrya…ali i funka odnosno jazza na početku svoje karijere.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 40 kn bit će moguće kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu dok će na dan koncerta cijena porasti na 50 kn.


Komentari