Atraktivan Kup grada Samobora u preponskom jahanju ove godine u još raskošnijem izdanju

Preko 250 natjecatelja, tradicionalna gastro ponuda i odličan live western party i puno atraktivnih sadržaja zasigurno će privući velik broj zaljubljenika u konjički sport)

Atraktivan Kup grada Samobora u preponskom jahanju održat će se u prvom tjednu 9. mjeseca, od četvrtka 6. do nedjelje 9. rujna na Etno farmi Mirnovec. Očekuje se oko više od 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija i drugih zemalja) koji će se natjecati u više kategorija. Utakmice sva četiri dana turnira su na rasporedu već od 8 sati.

Inače na samom kupu sudjelovalo je ovih šest godina mnogo poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da je konjički kup Mirnovec visoko kotiran među strukom. Na turniru sudjeluju svi hrvatski reprezentativci od seniora (Andro Hrgović, Filip Rožmarić, Janka Kraševec, Denis Gugić) te juniori (Josipa Koletić, Eva Golubiček, Josip Gugić, Dunja Alđamal) te od kadeta (Lea Djelmić, Kim Vukadin, Nuša Olajoš, Sara Makar)- reprezentativci koji će tjedan dana prije braniti boje Hrvatske na prvenstvu Regije na Hipodromu. Dolazak je potvrdio i jedan od najboljih Austrijskih jahača koji još uvijek jaši najveće svjetske turnire Gerfried Puck,te Andras Kovy jedan od najboljih Mađarskih jahača ujedno i izbornik Mađarske juniorske reprezentacije. Kako je turnir tjedan dana nakon kupa Balkanijade za očekivati je da će dio jahača koji će stići iz Turske, Grčke, Bugarske i Rumunjske također ostati na turniru.

Na prekrasno uređenoj Etno farmi Mirnovec, u samoborskom ravnom polju, publika će imati priliku vidjeti 20 atraktivnih jahačkih utakmica tijekom kojih će se predstaviti više od 250 jahačica i jahača, čije vještine će ocjenjivati suci iz Hrvatskog konjičkog saveza.

Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje manifestacije s više od 300 startova u dva dana održavanja, ove godine očekuje se još veći odaziv natjecatelja i publike. Dolazak i nastup najreprezentativnijih jahača u preponskom jahanju iz Hrvatske i susjednih zemalja (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija) dodatno pridonosi atraktivnosti turnira. Turnir se održava četiri dana, od četvrtka 06.09. do nedjelje 09.09.2018. godine te započinje sve dane u 8.00 h

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, brojni posjetitelji imat će priliku uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko – etno stilu: kušati tradicionalna jela u ugostiteljskom objektu Baraž, uživati u domaćim slasticama (štrudle), odmarati uz prekrasno cvjetno uređenje jezerca, razgledavati stare drvene kuće koje odišu tradicionalnim uređenjem, kušati i kupiti domaće proizvode od aronije te moći uživati u šetnjama na konju (za male i velike), a organizatori su još dodatno osigurali i dječji poligon na napuhavanje. U subotu 08.09.2018 održat će se i WESTERN PARTY uz country band Contra Ritam s početkom u 20 h na terasi ugostiteljskog objekta Baraž.

Konjički klub Mirnovec pokazao se odličnim organizatorom ovakve manifestacije i prije, a osim vrhunske organizacije konjičkog kupa (ovo je 7. Kup grada Samobora, a 2017. je bio suorganizator Prvenstva Hrvatske), klub Mirnovec je tražena destinacija za mnoge ljubitelje rekreativnog jahanja i sve zaljubljenike u prirodu i idilične prostore.

Osim stalnih posjetitelja zanimljivi su još i tematski sadržaji za razne proslave, teambuildinge i sl. , što potvrđuje sve veći interes publike prema konjima i konjičkom sportu, pa ni ne čudi što će i ove godine konjički kup privući još više zaljubljenika u taj sport, a i one koji će se tek zaljubiti u ovu atraktivnu manifestaciju i čarobni ambijent etno farme Mirnovec. Ulaz je slobodan!


Komentari