18 000 ljudi sinoć u Areni zajedno pjevalo duhovne pjesme: Evo koje su sve poznate osobe bile

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert ”Progledaj srcem” u produkciji Laudato televizije, u subotu, 11. svibnja, pokazao je da ni zagrebačka Arena nije prevelika za okupiti tisuće zaljubljenika u duhovnu glazbu.

Koncert se već peti put organizira kao podrška Laudato televiziji, jedinom specijaliziranom vjerskom kanalu u Hrvatskoj. Čak 18 000 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Austrije jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od 30 pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača.

Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan molitveno slavljeničkim zazivima, a zatim je na glavnu pozornicu doletio Rafael Dropulić – Rafo koji je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta ‘otvoriti oči svojega srca’ s istoimenom pjesmom.

Alanu Hržici na violončelu se priključila i poznata violončelistica Ana Rucner, obogativši pjesme ‘Gledaj, On te gleda’ i ‘Golgota’.

“Budimo uvijek ovako jedinstveni, nemojmo se dijeliti. Nego dijelimo sebe”, poručili su domaćini.

Tony Cetinski, popularni duhovni glazbenik fra Marin Karačić, Ante Cash i grupa Emanuel također su neki od ukupno 125 izvođača i glazbenika koji su nastupali.

Svi sudionici koncerta okupili su se na kraju na pozornici, a cijela dvorana, držeći se za ruke, molila Očenaš za Domovinu. Molitva se spontano prelila u pjesmu Moja domovina.


Komentari