11 šarolikih dana: Počinje jedan od najposjećenijih zagrebačkih festivala

Facebook

Od Šri Lanke, Indonezije, Kube i Koreje pa do Meksika, Ukrajine, Austrije i Indije.

U samo 11 dana proputujte svijet kroz nezaboravan gastro doživljaj. Na Europskom trgu od 31. 8. počinje 3. festival Svijet na tanjuru koji će vas kroz 11 dana upoznati s egzotičnim mirisima i okusim. Nezaboravni gastro put oko svijeta tradicionalno kreće iz Hrvatske, a zatim nas put okusa vodi od Dalekog istoka pa sve do egzotičnog juga.

Od Šri Lanke, Indonezije, Kube i Koreje pa do Meksika, Ukrajine, Austrije i Indije, u 11 festivalskih dana imat ćete priliku uživati u libanonskom motabalu, ruskim cheburekima, kubanskim churrosima, venecuelanskoj arepi te mnogim drugim delicijama. Doznat ćete što je to poffertjes, kakvih sve vrsta sushija ima i kakvog je okusa pravi američki burger.

Osim dobre klope iz čitavog svijeta, tu je i razigrani zabavni program. Bilo da želite zaplesati uz ritam južnoameričkih plesova, okušati se u japanskim borilačkim vještinama, izraditi licitarsko srce za voljenu osobu ili oslikati svoje tijelo kanom, zanimljivih aktivnosti neće nedostajati.

“Jedan od najboljih zagrebačkih festivala. Kao ljubitelj putovanja, prošla sam veliki broj zemalja, a zahvaljujući ovom festivalu imam prilike okusima osvježiti sjećanja.”, rekla nam je Ina koju smo na festivalu zatekli lani, a s jednakim uzbuđenjem ga iščekuje i ove godine.

Mirisi iz cijelog svijeta Zagrepčane i turiste primame svake godine na Europski trg. Ovaj festival svaki dan prezentira jela iz nekog drugog kutka svijeta koja su potpuno autentična.

 


Komentari