10. kustoska platforma u Knapu

Dana 25. travnja počinje program 10. kustoske platforme u organizaciji Centra Knap i Slobodnih veza.

Program platforme posvećen je dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti a ove će se godine  baviti performansom.

PERFORMATIVNE STUDIJE SLUČAJA-AKTUALNA STRUJANJA PERFORMANSA tema je ovogodišnje platforme, koja će  okupiti brojne umjetnike, kustose i teoretičare.

Kroz bogat program od 14 predavanja te niz radionica i popratnih događanja koji će se održavati od 25. travnja do 30. svibnja posjetitelji i sudionici upoznati će i istražiti razne aspekte performansa i performativnih praksi.

Glavni dio program održati će se u Centru Knap, dok će se neka od predavanja i radionica održati na Akademiji likovnih umjetnosti, u galeriji Miroslav Kraljević, te u sklopu projekta Ilica i u atelijerima samih umjetnika.

Cjelokupni program pokušati će odgovoriti na pitanje:

Što je performans danas i postoji li uopće odgovor koji obuhvaća sve poetike, tendencije i osobne ili društvene angažmane i aktivizme kojima performans pokušava odgovoriti na sve raslojeniju strukturu suvremenosti?

Osim domaćih predavača koji aktivno sudjeluju na suvremenoj umjetničkoj sceni, platforma će ugostiti i kustosicu odjela za performans i medijsku umjetnost newyorške MoMA-e Anu Janevski zatim Borisa Kadina, slovenskog performera s bogatim međunarodnim iskustvom, te singapursku umjetnicu Ang Gey Pin.

Cjelokupni program završiti će 30. svibnja tribinom “Reperi i reperkusije hrvatskih performerskih mreža i stvaranja” s temom umrežavanja, financiranja, razvoja publike, te maratonom performansa koji će trajati do dugo u noć.

Sudjelovanje na svim predavanjima, radionicama i tribinama je besplatno.

Detaljni program na linku ovdje


Komentari