ZFF festival ove godine će se održati u nešto drugačijem obliku: Bit će i dio posvećen videoigrama!

Program Industrija, platforma Zagreb Film Festivala namijenjena filmskim profesionalcima, ali i svim zainteresiranima koji žele znati više o procesima nastajanja audiovizualnih djela, održat će se i ove godine, samo u online izdanju, te će trajati sedam dana.

Uz ostale edukativne i praktične sadržaje program Industrije ove godine uključuje čak pet zanimljivih predavanja koja pokrivaju širok spektar tema, od uvida u kreativne metode jednog od najcjenjenijih europskih modernih redatelja današnjice, Radua Judea, preko predavanja američke script-doktorice Bobette Buster, koja će nam otkriti što stoji iza naše ljubavi prema određenim filmovima, sve do masterclassa o dizajniranju čudovišta u videoigrama, koje će održati Cornelia Geppert, kreativna šefica uspješnog njemačkog studija Jo-Mei Games.

Zasigurno onaj najzanimljiviji dio jest posvećen videoigrama, a ove godine će kulminirat u  čak dva predavanja posvećena ovoj rastućoj grani audiovizualne umjetnosti, i to kroz teme usamljenosti u videoigrama te mogućnosti europskih koprodukcija.

O televizijskom pripovijedanju te promicanju dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu bit će riječi na predavanju iskusnih scenaristica i producentica Helene Granqvist i Valerije Richter u organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske i Srbije.

Važni segmenti u ciklusu proizvodnje filma, od razvoja scenarija, pripreme TV-projekata, koprodukcijskih mogućnosti do pakiranja projekta, u stalnom su fokusu Industrije, a ove godine upotpunit će ih panel-rasprava o izazovima u audiovizualnoj umjetnosti uslijed pandemije COVID-19, organizirana u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i DKE – Uredom MEDIA Hrvatske.

Masterclass-predavanja u okviru programa Industrija otvorena su za javnost, a moći će se pratiti putem online streaminga na službenoj stranici Zagreb Film Festivala www.zff.hr i na društvenim mrežama.

Detaljan program možete pronaći ovdje.

 

Komentari