Želite se naći licem u lice s egzotičnim vrstama? Ne propustite izložbu Reptilomanija+

Foto: Zagreb.info

Studentske prostorije zagrebačkog Veterinarskog fakulteta, pretvoriti će se u pravu malu džunglu od 25. do 29. svibnja tijekom edukativne izložbe “Reptilomanija+“.

Kao zanimljiva prilika za gledanje i upoznavanje egzotičnih životinja, riječ je o najvećem projektu tog fakulteta, s više od 18 000 posjetitelja u posljednjem izdanju (prije pandemije).

Time je “Reptilomanija+” postala svojevrsni brend Veterinarskog fakulteta s devetogodišnjom tradicijom održavanja, a sada se ponovno vraća i u formatu uživo, s besplatnim ulazom .

Organizaciju izložbe vodi “Equus”, neprofitna udruga studenata veterinarske medicine.

“Posjetitelji mogu vidjeti mnoge vrste koje prirodno ne nastanjuju naše područje kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksolotl i mnoge druge”, naveli su organizatori.

Dodaju kako će ove godine biti izloženo pedesetak egzotičnih vrsta, najveći broj u dosadašnjim izdanjima.

Uz gmazove koji su glavna zvijezda događaja, posjetitelji će moći vidjeti i vodozemce, ribe, insekte i pauke. Biti će prilike za susrete uživo s patuljastim kajmanom, paukom ptičarom, kornjačom čančarom i paličnjacima, a oni najhrabriji moći će primati i fotografirati se s kraljevskim pitonom ili bradatom agamom, inače preferirani egzotični kućni ljubimci. poput paličnjaka, a za one hrabrije omogućeno je rukovanje i fotografiranje s nekim od gmazova koji su najčešće držani kao kućni ljubimci, poput kraljevskog pitona i bradate agame.

“Članovi udruge došli su na tu ideju s obzirom da su u posljednje vrijeme egzotični ljubimci sve popularniji zbog ubrzanog način života. Cilj je ove izložbe prvenstveno približiti i zainteresirati širu populaciju za egzotične životinje kao kućne ljubimce i educirati ih o držanju istih”, objašnjavaju iz Equusa.

Inače, organizatori izložbe nagrađivani su dekanovom i rektorovom nagradom, izložbu će popratiti i predavanja uzgajivača i veterinara egzota prilagođenih vrtičkoj i školskoj razini. Organizatori i uzgajivači također će stajati na usluzi svim posjetiteljima kako bi ih informirali o svemu što ih zanima o držanju egzotičnih vrsta.

Komentari