ZAVRŠNA FAZA! Iz Turističke zajednice objavili koji veliki spektakl pripremaju

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u siječnju je u glavnom gradu Hrvatske ostvareno 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja, što predstavlja porast od 35% u dolascima i 21% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije te Slovenije.

“Zagreb je atraktivno odredište cijele godine i istinska city-break destinacija u Hrvatskoj, a posebno nas veseli što su rezultati za siječanj bolji i od onih ostvarenih u siječnju rekordne 2019. godine. Naime, u usporedbi sa prvim mjesecom 2019. g., zabilježili smo porast od 3% u dolascima i 8% u noćenjima, što je sjajan početak godine.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba, u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima, razvijamo i kreiramo ponudu na način da u svakom dijelu godine imamo barem jedno ključno događanje koje privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

Tako smo, primjerice, trenutno u završnoj fazi priprema petog po redu Festivala svjetla Zagreb kojim najavljujemo proljeće, a onda slijede topliji mjeseci koji donose brojna kulturna, gastronomska, sportska i druga urbana događanja koja su već tradicionalna za Zagreb.

Sinergijskim razvojem ključnih turističkih proizvoda grada Zagreba, kao i onih manjih boutique događanja različitih profila, želimo postići odgovarajući cjelogodišnji spektar događanja i aktivnosti koja generiraju održivo povećanje dolazaka i noćenja tijekom cijele godine”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreb.

Iz Turističke zajednice ističu kako su početkom siječnja pokrenuli online promotivnu kampanju Winter BUZZG koja se obraća emitivnim tržištima na području Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a koja posebno skreće pažnju na zagrebački zimski period.

Od ukupnog broja noćenja, tj. njih 129.498, u siječnju su strani gosti ostvarili 92.331 noćenje, dok su od ukupno 57.914 dolazaka, strani turisti realizirali njih 38.920. Prosječno su gosti ostvarili 2.3 noćenja tijekom siječnja u Zagrebu.


Komentari