Završila sezona u HNK: Pogledajte što vas očekuje od jeseni

Kazališna sezona 2019./2020. privedena je kraju a zagrebački HNK jedan je od rijetkih svjetskih kazališta koji je imao sreću nastaviti i završiti sezonu. Nova sezona je pred vratima a upis pretplate svi zainteresirani novi pretplatnici mogu obaviti već 15. srpnja putem weba www.hnk.hr te na blagajni HNK-a u Zagrebu od 31. kolovoza sve do 30.rujna.

“Sezonu 2020./2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima. Gledatelje ćemo u idućoj sezoni iznova podsjetiti našim predstavama koliko teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete”, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

U novoj vas sezoni očekuju nezaboravni klasici poput baleta “Ponos i predrasude” Jane Austin, te baleta “Giselle”. Nakon lipanjske pretpremijere predstave Kafka na žalu prema djelu Harukija Murakamija u adaptaciji Franka Galatija i režiji Ivice Buljana, premijera ovog začudnog djela bit će u rujnu. U pripremi je i hvaljeni roman “Genijalna prijateljica” Elene Ferrante, a na scenu će ju postaviti naš stalni gostujući redatelj Paolo Magelli.

Ravnatelj Drame najavio je i remek-djelo ruskoga klasika Nikolaja Vasiljeviča Gogolja – Revizora u režiji istaknutoga kazališnoga umjetnika Sergeja Potapova. U scenskom prostoru tonskog studija HNK predstavit će se autorski projekt Ivora Martinića Jackpot koji će se baviti temom prijateljstva.


Ravnatelj Opere Marcello Mottadelli predstavio je operne naslove sljedeće sezone, koju će otvoriti jedna od najpopularnijih i najljepših svjetskih opera – Bizetova Carmen. Mottadelli je u premijernom ciklusu predstavio Offenbachov Fantasio, koprodukciju Hrvatskoga narodnog kazališta s pariškom Operom Comique, Grand Theatre de Geneve, Opera de Rouen i Opera de Montpellier. Tom koprodukcijom ravnat će Laurent Campellone u režiji Thomasa Jollyja. Predstavljena je i Smrt u Veneciji u režiji slavnoga Ive van Hovea a nastavljajući plodnu suradnju s Muzičkim biennaleom Zagreb, HNK u Zagrebu praizvest će i suvremeno operno djelo Posljednji intermezzo Berislava Šipuša.

Intendantica Dubravka Vrgoč ističe kako od se rujna nastavlja i Festival svjetskoga kazališta, Filozofski teatar kao i, nadamo se, sva planirana gostovanja otkazana zbog pandemije.

UPIS PRETPLATE

Upis pretplate za postojeće pretplatnike za sezonu 2020./2021. započet će  31. kolovoza i trajati do 30. rujna. Za sve neodržane predstave iz sezone 2019./2020. umanjit ćemo iznos cijene pretplate za novu sezonu. Ako pretplatnici žele zadržati isti pretplatnički ciklus, mjesta kojima su se koristili u ovoj sezoni čekat će ih do 11. rujna.

KAKO KUPITI PRETPLATU HRVATSKOGA NARODNOG KAZALIŠTA U ZAGREBU

Umanjenje iznosa pretplate:

Za neodržane predstave u sezoni 2019./ 2020. zagrebački HNK omogućuje pretplatnicima umanjenje cijene njihove nove pretplate. Iznos popusta izračunat je na temelju neodržanih predstava, a tu informaciju moguće je dobiti na navedenim kontaktima. Popust se isključivo može ostvariti prigodom upisa pretplate na blagajni HNK u Zagrebu.

Novi pretplatnici 

Upis pretplate za nove pretplatnike za sezonu 2020./2021. započet će  15. srpnja i trajati do 30. rujna – putem weba od 15. srpnja, te na blagajni HNK-a u Zagrebu od 31. kolovoza.

Cjenik će biti objavljen na webu i isti je kao i protekle godine. 

KONTAKT
Informacije o pretplati mogu se dobiti na sljedećim brojevima telefona:

01 4888 412

01 4888 414

01 4888 419

Ili na e-mail: [email protected]

Komentari