‘Zasadi drvo, ne budi panj’: Grad Zagreb dijeli sadnice stabala

sr.wikipedia.org

Grad Zagreb će građanima podijeliti 500 sadnica stabala (jasena, gloga i likvidambara) koje mogu zasaditi u svojim dvorištima i na privatnim površinama kako bi doprinijeli ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.

Podjela sadnica biti će u srijedu 23. listopada 2019. od 08.30 – 12.00 sati na lokacijama tržnica Grada Zagreba – DolacTrešnjevka i Utrine. Uz podjelu sadnica, građanima će se dijeliti i letci u kojima će ukratko biti opisane upute za sadnju i održavanje sadnice.

Na području naselja Podbrežje, u petak 25. listopada 2019. u 12.00 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovat će sadnji 60 sadnica stabala (28 gledicija i 32 lipe) koje će volonteri i svi zainteresirani građani zajedno zasaditi na javnu površinu

Gradonačelnik Bandić potpisao je Pismo namjere vezano uz sudjelovanje u akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“ te se time priključio građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10. 2019.“ čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala.


Komentari

loading...