Zanima vas kako pravilno promatrati i preslikati svijet oko sebe? Prijavite se na ovu besplatnu radionicu Dizajnerskog crtanja

Pixbay

Besplatna radionica Dizajnersko crtanje održat će se u subotu 29. prosinca 2018. s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica. Organizatori kažu da je dizajnerski crtež osjetilna i komunikacijska aktivnost, posebna vrsta crteža koja spaja slikarska, kiparska, grafička, arhitektonska, strojarska i druga znanja i vještine, a predstavlja jednu od metoda kojima se služe dizajneri. 

Cilj radionice je buđenje percepcije i promatranje stvari oko sebe – učimo kako vidjeti, opažati i crtati odnose dijelova cjeline i samu cjelinu, kako promatrati i preslikavati svijet oko sebe, kako bi kasnije bili sposobni kreativno izražavati ideje koje imaju u sebi. Ujedno, cilj je savladati metodu prostoručnog crtanja i tehniku olovke i bojice, pomoću kojih se trodimenzionalan svijet okruženja prenosi „u proporciji“ na plohu papira, uz jasnoću predočavanja promatranog.

Radionica se  do sada održavala u šest kontinuiranih ciklusa Dizajnerske početnice (2012. – 2017.), s ciljem buđenja percepcije i promatranja stvari oko sebe –

Crtanje predmeta kojeg gledamo ili prenošenje ideje „iz glave“ na dvodimenzionalnu plohu iziskuje poznavanje i posjedovanje određenih vještina i znanja. Jedna od metoda kojima se služe dizajneri je dizajnerski prostoručni crtež. Na radionici polaznici stječu vještine kako vidjeti i crtati odnose, kako predočiti predmete na podlozi, metodu viziranja i „perspektive“, elemente dizajna, postižu dobru koordinaciju glave (oka) i pokreta (ruke) i druge vještine kao pomoć u prikazivanju budućih ideja.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima osnovne škole i srednjoškolcima.

Rok za prijave je petak 28. prosinca u 12 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.


Komentari