Zagrepčani pokazali veliko srce: ‘Skupljen je dvostruko veći iznos od očekivanog’

Foto: KCM

Zbog svog humanitarnog karaktera, Modni je buvljak ove subote, 4. svibnja, privukao mnogobrojne posjetitelje koji su od 10 do 18 sati u prostoru KCM-a na adresi Mesnička 12 mogli kupiti odjeću, a sad prihod od prodaje ide za kupnju maturalnih haljina maturanticama iz Doma za djecu Vladimir NAZOR.

“Buvljak je prošao odlično! Krenuli smo u 10 sati kada je počeo pristizali velik broj posjetiteljica. Do sredine dana prodali smo velik dio odjeće. Skupljen je dvostruko veći iznos od očekivanog što znači da ćemo osim djevojaka iz Vladimira Nazora u Karlovcu usrećiti još neke, no prije postizanja dogovora ne bismo izlazili s imenima”, kazali su nam iz Udruge Balkon, koja je u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička i organizirala ovaj događaj.

“Čitav dan prošao je u prekrasnom druženju te su svi posjetitelji odlazili zadovoljni i sretni. Još jednom zahvaljujemo svim našim izlagačicama koje su donirale odjeću, a posebno onima koje su cijeli dan provele u KCMu dočekujući nove kupce i pomažući sa slaganjem kombinacija”, poručili su iz udruge.

Udruga Balkon i njene osnivačice, Mia, Ana i Maja, već nekoliko godina surađuju s dječjim domovima na području Zagreba i okolice.

“Kroz naš rad i druženje s djecom i mladima iz dječjih domova dosta smo dobro upoznale uvjete u kojima odrastaju, poteškoće s kojima se nose i emocije koje prolaze, a sve to je gotovo neusporedivo s uvjetima, poteškoćama i emocijama s kojima se nose njihovi vršnjaci s urednim obiteljskim statusom. Pokušavamo utjecati na te male i velike probleme raznim akcijama te pružiti podršku svim štićenicima doma, iako bismo neke od njih već mogle nazvati i prijateljima”, govori Maja.

“Tako smo primjerice uvidjele da mnoge djevojke gledaju na maturalnu zabavu s dozom negativnih emocija – dok većina djevojaka odbrojava dane do ove večeri na kojoj će zablistati u najboljoj modnoj kombinaciji pred svojim prijateljima, djevojke iz domova se nadaju da će dobiti doniranu haljinu koja će biti njihove veličine, a ako imaju sreće i njihovog stila”, dodaje Ana.

Tako su djevojke iz Udruge došle na ideju da se djevojkama iz doma osiguraju sredstva kojima će moći same kupiti haljine koje im odgovaraju po svim njihovim kriterijima i u kojima će zablistati na ovu najvažniju večer svake maturantice. A kako to bolje organizirati nego – modnim buvljakom.


Komentari