ZAGREPČANI, OVO SE NE PROPUŠTA: Od buvljaka, izložbi, do plesnjaka! Donosimo sva zanimljiva događanja za vikend

Facebook
Tko kaže da se sva zabava preko ljeta preselila na obalu? Zagreb vrvi događanjima i u jeku sezone, a mi smo za vas izdvojili nekoliko izložbi, mjesta za izlazak, shopping ili ples, koje vrijedi posjediti ovoga vikenda.
Ljetne noći Teatra EXIT 
Ovogodišnje XII. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt su u tijeku, a održavaju se u dva dijela od 4. srpnja do 1. kolovoza i od 29.kolovoza do 12. rujna.
U sklopu toga digrat će sveukupno 47 predstava i 25 različita naslova. Većina programa održava se u Muzeju za umjetnost i obrt, a ostatak programa odvija se na dvije lokacije stotinjak metara dalje – u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) i u Dvorani F22, na sceni Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22), dok se dvije predstave u drugom dijelu Ljetnih noći održavaju u Teatru EXIT. Što su organizatori pripremili za vikend, možete pogledati ovdje.
Kino pod zvijezdama na Tuškancu 
Ljetna pozornica Tuškanac, najljepši ambijent za uživanje u filmovima na otvorenom u Zagrebu, još samo ove subote bit će rezervirana za Zagreb Film Festival. Ako se odlučite večer provesti pod zvijezdama, imajte na umu da će se prikazivati film Undine. Riječ je o njemačko-francuskom dramskom filmu iz 2020. koji je režirao Christian Petzold. Izabran je za nadmetanje za Zlatnog medvjeda u natjecateljskom dijelu na 70. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu.
Ulaznice po cijeni od 30 kn možete nabaviti na blagajni Ljetne pozornice (radno vrijeme: 20:00 – 21:30).
Foto: Facebook

Ful Kul Buvljak uz glazbu iz osamdesetih

Na platou popularnog zagrebačkog Boogaloo Cluba ove subote se održava Ful Kul Buvljak i 80’s Party.

Riječ je o jednom od najvećih urbanih buvljaka u gradu Zagrebu, koji okuplja mnoštvo zanimljivih izlagača i posjetitelja. Događaj se za posjetitelje otvara u 10.00 sati i trajat će do 17.00 sati. Atmosferu će podizati DJ Tomi Phantasma uz hitove iz 80tih, new wave i slično.

Foto: Ful Kul Buvljak

Posjetite Dvorišta još ovaj vikend

Popularni događaj Dvorišta po sedmi put je otvorio svoja vrata. Posjetiti ih možete na tri lokacije, svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim “Dvorištima” 2019. godine, u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac.

Događaj traje do 25. srpnja, a detalje pronađite ovdje.

Foto: Dvorišta

Wurm je i dalje u Laubi

Ako još niste, ovoga vikenda posjetiti Laubu jer je tamo još od početka srpnja otvorena spektakularna izložba Erwina Wurma “The Show”.

Erwin Wurm (1954.) austrijski je umjetnik i jedan od najvažnijih aktera na globalnoj umjetničkoj sceni. Njegovi radovi nalaze se u brojnim muzejskim kolekcijama među kojima se ističu: MoMA (New York), Tate Modern (London), Centre Pompidou (Pariz), MUMOK (Beč), a izlagao je u brojnim galerijama i muzejima diljem svijeta. Prošlogodišnju izložbu u Taipei Fine Arts Museumu posjetilo je preko 260 000 ljudi, i to pod restrikcijama koje su bile na snazi zbog pandemije, a vrijedi istaknuti da su Red Hot Chili Peppers koristili njegove skulpture u svojoj uspješnici “Can’t Stop”.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Želite li zanjihati kukovima, a ne znate gdje? U OUT Gardenu na adresi Ilica 16, od 21.00 sat možete zaplesati uz taktove Daddy Yankeea, Malume, Farruka i brojnih drugih latino zvijezda. Ako je reggaeton vaš đir, ne propustite priliku za dobar provod.

Foto: Facebook


Komentari