Zagrebački plesni ansambl pokreće projekt koji gazi barijere sveprisutne socijalne distanciranosti

Ilustracija: Pixabay

Zagrebački plesni ansambl pokreće novi projekt “ZPA goes online” kojemu je cilj učiniti sadržaj iz područja suvremenog plesa dostupnim u doba socijalne distanciranosti i to kroz šest programskih linija koje će se provoditi na digitalnim platformama.

Ideja je novoga projekta ZPA učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i katalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom.

Projekt se sastoji se od nekoliko formata koje će se provoditi na digitalnim platformama.

Dio projekta koji je već započeo je rađen u formi Radionice plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – štićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri pod vodstvom plesnih pedagoginja Petre Chelfi i Ivane Pavlović.

Iste će voditeljice održati i Radionice pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne. Korisnici domova moći će sudjelovati i u radionici “Otplesat ću ti priču” u kojoj će s plesačicama ZPA i dramaturginjom Anjom Pletikosa istraživati vlastite osobne priče kao polazište za stvaranje online plesnog performansa.

“ZPA Goes Online” uključuje i sadržaj otvoren za širu publiku – kroz program ZPA trenira svakog će ponedjeljka, počevši od 1. ožujka, članice ZPA Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini, voditi plesne treninge za sve zainteresirane.

Konačno, kroz program “Ispričat ću ti ples” zainteresirana će publika moći saznati više o dosadašnjem radu ansambla u formi razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli.

Program “ZPA goes onine” realiziran je se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, a provodit će se do lipnja 2021. godine.


Komentari