Zagrebački Gornji grad dobiva manifestaciju Zagreb Arts & Crafts

Foto: Zagreb Arts & Crafts

Na zagrebačkom Gornjem gradu na zapadnom dijelu Strossmayerovog šetališta 10. i 11. lipnja održat će se Zagreb Arts & Crafts manifestacija.

Navedeni događaj okupit će 25 suvremenih obrtnika mlađe generacije koji svojom stvaralačkom energijom na najbolji način nastavljaju i razvijaju tradiciju obrtništva u gradu koji je upravo na Gradecu i započeo razvoj obrtništva i današnjeg Zagreba. Manifestacija će uz obrtnike predstaviti i 20-ak zagrebačkih slikara, kipara, svirača i zabavljača.

U programu će biti zastupljeni sadržaji za najmlađe, poput mađioničarskih i kazališnih predstava za djecu, oslikavanje lica, likovne i druge kreativne radionice.

Na šetalištu podno Kule Lotrščak posjetitelje će dočekati i tri „art otoka“ na kojima će mladi, ali i već afirmirani umjetnici izlagati svoje kiparske i slikarske radove, slikati i portretirati uživo te će uz njih doprinos 1. Zagreb Arts & Crafts manifestaciji dati i ulični svirači.

Program u petak počinje točno u podne kad top s Griča prepolovi dan, a u subotu građani i turisti mogu obrtnike i umjetnike sresti već od 10:00 sati. Programi uz svirke, slike i ponudu obrtnika završavaju oko 22:00 sata, a posjetitelji će se moći osvježiti pićima iz HortiArt kamp kućice.

Tijekom cijeloga dana izmjenjivat će se različiti programi za sve uzraste i sasvim sigurno svaki će posjetitelj dobiti potrebnu količinu mira, kreativne energije i moći iz programa manifestacije odabrati nešto za sebe. Glavni cilj projekta je afirmacija prvenstveno suvremenih obrtnika i umjetnika sa zagrebačkog područja i oživljavanje Gornjeg grada koji je ishodište obrtništva u Zagrebu. Projekt se organizira u suradnji sa udrugama Ars Eventus i Artizanat.

Komentari